Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Djeca sa Kosmeta puna lijepih uspomena otišla iz Novog Grada i Modriče

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Iz Novog Grada jutros su otputovala djeca iz Leposavića koja su u ovoj opštini boravila od 16. juna u sklopu programa “Spojimo djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije”.

Učenike i njihove nastavnike jutros su ispratili načelnik opštine Miroslav Drljača, predstavnici osnovnih škola “Sveti Sava”, “Dragan Vujanović” i “Vuk Karadžić” i porodice kod kojih su boravili.

Ove godine u Novom Gradu je bilo 50 učenika iz Sočanice, Leška i Leposavića.

Za njih je proteklih sedam dana bilo organizovano više aktivnosti, a juče zajedničko druženje sa domaćinima.

Takođe, iz Modriče su jutros otputovala djeca iz Sušice i Donje Brnjice kod Uroševca koja su u ovoj opštini bili u sklopu istog programa. Ove godine u Modriči je boravilo 57 djece i nastavnika iz osnovnih škola “Sveti Sava” iz Sušice i “Dimitrije Prica” iz Donje Brnjice kod Uroševca.

Foto: Srna

Djecu sa Kosova ispratili su predstavnici opštine Modriča, te djeca i nastavnici osnovnih škola “Sutjeska” i “Sveti Sava” kod kojih su gosti boravili.

Nastavnik Zoran Popović iz Donje Brnjice rekao je da djeca i nastavnici sa Kosova i Metohije odlaze iz Modriče i iz Repbulike Srpske sa puno lijepih emocija.

– Utisaka je mnogo, brzo su stvorena istinska prijateljstva dece i nastavnika sa Kosmeta sa domaćinima, koji su nam sa mnogo ljubavi i pažnje otvorili svoje domove – rekao je Popović Srni.

On vjeruje da će projekat “Spojimo djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije” trajati dugo, te da će se stvoriti uslovi da i porodice sa Kosova i Metohije uzvrate gostoprimstvo braći iz Repbulike Srpske.

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji organizuje danas u Višegradu ispraćaj za 900 učenika sa Kosmeta koji su u pratnji 80 prosvjetnih radnika boravili u sedmodnevnoj posjeti Republici Srpskoj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO