Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DJECA ŠABANA ŠAULIĆA PROVELA POLA SATA SA TIJELOM OCA Prizor u prostoriji u kojoj je ležao pjevač bio je potresan i emotivan

Hronika
Autor:

Foto: Z. Ilić/RAS Srbija

Nasljednici Šabana Šaulića, Sanela i Mihajlo Šaulić, juče su u Njemačkoj u posebnim uslovima vidjeli tijelo pokojnog oca, iako je to protivno tamošnjim zakonima.

Porodica tragično nastradalog pjevača Šabana Šaulića zatražila je od nadležnih da vidi njegovo tijelo, a oni su im izašli u susret i to omogućili. Iako je taj zahtjev, kako saznaje Blic, njima bio izuzetno neobičan, oni su učinili sve da porodici preminulog pjevača izađu u susret i ispune njihove molbe.

Za to je pripremljena posebna prostorija u koju je stavljeno cvijeće i svijeće, a Sanela i Mihajlo Šaulić proveli su pola sata sami sa tijelom pokojnog oca.

Obdukcija će biti obavljena sutra, u četvrtak 21. februara, u 10 časova i trajaće dva do tri sata.

Prema proceduri koju nalažu njemački zakoni, nakon toga sva dokumenta šalju se tamošnjem tužiocu, a zatim će ih od njega zatražiti advokat porodice Šaulić.

Porodica Šaulić želi da se odmah nakon toga sa Šabanovim tijelom vrati u Srbiju, ukoliko bude moguće već istog dana.

Sahrana bi trebalo da bude obavljena u ponedjeljak, a Šaban je prije tri mjeseca sastavio testament kojim je svu imovinu ostavio supruzi Goci, djeci i unucima. Šaban Šaulić je u nedjelju u saobraćajnoj nesreći poginuo u Njemačkoj, vraćajući se sa svog posljednjeg nastupa.

Automobil u kom se vozio udario je drugi auto, kojim je upravljao nhemački državljanin, koji je bio pod dejstvom alkohola, a tamošnja policija saopštila je da je preminuo i Mirsad Kerić (43), vozač automobila u kojem je život izgubio Šaban.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO