Svijet

"DJECA TREBA DA NJEGUJU PRIJATELJSTVO" Nisu se vidjeli mjesecima, kada su se sreli, suze nisu mogli da sakriju (VIDEO)

Kada su se konačno sreli, ni Karson ni Kejd, najbolji drugari, nisu mogli da sakriju oduševljenje i uzbuđenje, pa je pala i poneka suza.

"DJECA TREBA DA NJEGUJU PRIJATELJSTVO" Nisu se vidjeli mjesecima, kada su se sreli, suze nisu mogli da sakriju (VIDEO)
FOTO: T&T CREATIVE MEDIA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nakon nekoliko mjeseci, koliko se nisu vidjeli, emotivan susret bio je plod iznenađenja koje su priredile njihove mame.

Karson, čija porodica se preselila u Južnu Karolinu, više od šest mjeseci nije vidio svog najboljeg druga Kejda, što zbog preseljenja, što zbog pandemije korona virusa, piše Dejli mejl.

Ali četvrtog jula, u Tejlorsu u Južnoj Karolini, Kejd je bio u posjeti kod rođaka, a Karsonova mama, Sarah Bejts, potajno je pomogla u planiranju ponovnog okupljanja za dječake. Sara nije rekla svom sinu da Kejd dolazi na događaj, jer je znao da će biti previše uzbuđen i da neće moći da jede ni spava danima. Karsonova mama, Šeli Krk, zauzela se potpuno isti pristup.

Na dan iznenađenja, Karson je došao do ulaza u kuću, a čim je Kejd ugledao svog prijatelja, odmah je potrčao da ga zagrli. Odmah je počeo da plače, dok je Karson prokomentarisao: “Nikad nisam mislio da ću te vidjeti ovdje”.

Karson i Kejd su prijatelji od svoje druge godine, upoznali su se u crkvi, a rođeni su sa samo 11 dana razlike. Kako su im rođendani tako blizu, dječaci su ih uvijek slavili zajedno.

Međutim, u jesen 2019. godine porodica Bejts preselila se iz Nejplsa na Floridi u Južnu Karolinu. Od tada, Karson i Kejd mogli su komunicirati samo preko aplikacija za video pozive, a pandemija korona virusa značila je da nema ni putovanja kako bi posjetili jedan drugog.

– Dječacima sve ovo teško pada. Bila sam odlučna da spremim iznenađenje, a znajući koliko će Karson biti uzbuđen, nisam smjela da mu kažem. Vjerovatno ne bi ni jeo, ni spavao od uzbuđenja. Ponovno okupljanje bilo je srčano i dragocjeno u isto vrijeme – pravi prijatelji nađu se u jedan od milion. Djeca nikada nisu premlada da bi njegovala pravo prijateljstvo, ohrabrujemo ih da nesebično vole druge i tretiraju ih onako kako bi željeli da s njima postupaju. Zauzvrat, oni formiraju veze koje će trajati čitav život, bez obzira koliko daleko žive i koliko su česte njihove posjete – zaključila je Sara, prenosi Telegraf.