Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DJEČAK KOJI NIJE ISPUNIO SNOVE Bio je slatko dijete Milene Dravić, poslije DROGE ništa nije bilo isto i UMRO JE ŽALEĆI

Kultura
Autor:

Foto: Milena Dravić/screenshot Instagram

Igor Pervić preminuo je juče u stanu svoje majke Lidije Pilipenko, od kancera. Bio je najslađi dječačić glumačkog neba, potom seks simbol Juge, nestašan mladić i zavisnik o heroinu, a umro je, mnogi bi rekli, neostvaren, a on je u jednom od posljednjih intervjua i istakao da svoju veliku želju nije ispunio – pozorište.

Među prvim ulogama bio je sin Milene Dravić u filmu “Anička Dumas” 1977. Tada je imao samo deset godina, a već tri je bio u “zanatu”. Njegova prva uloga bila je u filmu “Porodični orkestar” 1974. Njegova posljednja uloga je u seriji “Šifra Despot”, a bila mu je namijenjena još jedna, ali je nije doživio. Takođe, pričao je da bi volio da malo više glumi u pozorištu, ukazivao je na to u intervjuima koje je davao posljednjih godina, ali je bila slaba “vajda”. Bio je dječak kome su predviđali nestvarnu karijeru, da se nije uspavao za jedan sastanak koji mu je organizovala Vanesa Redgrejv, možda bi bio i u inostranstvu, možda bi bio novi Rade Šerbedžija – i sam je govorio.

Upao je u pakao droge, paralelno sa slavom, veoma mlad. Jedva je izvukao živu glavu, ali ga posljednjih decenija i nije bilo – ni previše ni dovoljno za sudbinu kakvu su mu predviđali. Ostaće upamćen kao Beogradski šmeker, frajer koji se cijelog života borio, a bitku sa strašnom bolešću izgubio, nažalost, prerano da se vrati u glumačke vode što je žarko želio. Odnosno, umro je žaleći za pozorištem. Bio ga je željan na kraju.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO