Hronika

Dječak preminuo od zadobijenih povreda: Ocu monstrumu 18 godina zatvora zbog premlaćivanja bebe

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 18 godina zatvora Mišela Tota (30) iz Vršca jer je u više navrata tokom juna prošle godine premlatio svog jednomjesečnog sina (rođen 3. maja 2020), koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici 7. avgusta.

Dječak preminuo od zadobijenih povreda: Ocu monstrumu 18 godina zatvora zbog premlaćivanja bebe
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Ovom odlukom odbijena je kao neosnovanu žalba Totovog branioca i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Pančevu iz maja ove godine.

Tot je osuđen zbog počinjenog krivičnog djela nasilje u porodici, navodi se u presudi u koju je Tanjug imao uvid.

Osuđen je jer je od početka juna mjeseca do 25. juna 2020. godine u situacijama kada je novorođenče plakalo, on u više navrata zadavao snažne udarce po licu i potiljku nanijevši mu teške povrede opasne po život, usljed kojih je novorođenče nakon posljednjih povrijeđivanja od 24. i 25. juna preminulo 7. avgusta na Institutu za Zdravstvenu zaštitu majka i dijete u Beogradu, usljed oštećenja za život važnih moždanih centara.

Prema stavu Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti cijenio činjenicu da je Tot krivično djelopočinio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj mjeri, kao i da do sada nije osuđivan.

Međutim, kao otežavajuće okolnosti imao je u vidu činjenicu da beba imala tek mjesec dana života i da u tom uzrastu nije u stanju da na bilo koji način ispolji protivljenje ili da se na bilo koji način nasilju suprotstavi.

Kao otežavajuću okolnost sudovi su imali u vidu i vremenski period u kome je nasilje višestruko ponovljeno i nedozvoljavanje ni majci T.M. ni njenoj majci N.M. da zaštite bebu.

Prihvati notifikacije