Kultura

Dječije pozorište RS podržava Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Zbog mjera opreza u organizaciji manifestacija koja podrazumijevaju putovanja, a čime su svi festivali i dalje u režimu zaštite od pandemije virusa korona, ovogodišnji, 51. po redu, Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, održaće se onlajn.

Dječije pozorište RS podržava Susrete profesionalnih pozorišta lutaka Srbije
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Susreti se svake godine održavaju u drugom gradu, a ovogodišnji domaćin je Pozorište za decu Kragujevac.

Tako će  od sutra, 20. aprila,  do 28. aprila 2021. godine sve predstave bite emitovane onlajn na zvaničnom jutjub kanalu.

Predstave počinju svaki dan u 19 časova, a kako je ovo prvi put da se Susreti organizuju onlajn, namjera organizatora je da bar na ovaj, za sada jedini dostupan način, održe Susrete.

Dječije pozorište Republike Srpske bilo je čest gost Susreta, a ove godine će objavama na svojim internet platformama najavljivati predstave kolega iz Srbije, kako bi i na ovaj način profesionalna zajednica pozorišta solidarno izdržala godinu u kojoj se svi jednako trude da ne izgube kontakt i interakciju sa svojom publikom.

– Sagledavanje godišnjih produkcija, iskoraci u repertoaru, nove dramaturške poetike i rediteljski koncepti, glumačke bravure.., sve su ovo važni temelji na kojima već 50 godina istrajavaju Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, a podrška iz Republike Srpske ni ovaj, 51. put neće izostati – poručili su iz Pozorišta.

Prihvati notifikacije