Sport

ĐERONA ODLUČAN "Želimo pobjedu protiv Grčke u Atini"

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je da očekuje pobjedu protiv Grčke u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

ĐERONA ODLUČAN "Želimo pobjedu protiv Grčke u Atini"
FOTO: RSS

Rukometaši Srbije okupili se u Atini, gde ih u četvrtak od 14 sati očekuje poslednja utakmica kvalifikacija za EP, na koje su već izborili plasman.

Uz zadovoljstvo zbog plasmana na EURO 2022, selektor Đerona ističe da predstoji veliki rad.

– Iako smo već obezbijedili plasman, ovo je veoma važna utakmica za nas. Želimo da nastavimo sa poslom koji smo započeli u prethodnim okupljanjima i utakmicama, kao i da započnemo pripreme za predstojeći veliki događaj sljedećeg januara, Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj – rekao je Đerona.

– Pogledali smo kalendar i znamo da imamo samo četiri i po nedjelje ukupno za zajednički rad od ovog trenutka do Evropskog prvenstva. Zato vrijeme koje provodimo na okupu moramo koristiti najbolje moguće, kako bismo napredovali kao tim – rekao je Đerona za sajt RSS-a, a prenosi RTS.

U januarskom duelu, Grčka je u Zrenjaninu savladana rezultatom 31:21, a selektor Đerona je iznio šta očekuje od novog susreta dvije selekcije.

– Što se Grčke tiče, znamo da na domaćem terenu igraju odlično, što su pokazali u nedavnim utakmicama protiv Islanda i Makedonije. Za nas će biti dobro što ćemo imati priliku da ih gledamo danas u utakmici koju igraju sa Fracuzima. Znamo da priželjkuju pobjedu, koja bi im obezbijedila šansu da se nađu na Evropskom šampionatu. Očekujem čvrst meč, ali siguran sam da da ćemo pokazati dobru igru i ostvariti pobjedu- zaključio je Đerona.

Prihvati notifikacije