Hronika

DJEVOJČICA NASTRADALA TOKOM IGRE Za samo tri dana u Srbiji jedno dijete poginulo, dvoje povrijeđeno

Djevojčica I.H. (3) pregažena je juče oko 13 časova na Karaburmi u Beogradu, poslije čega je ubrzo preminula. Sedmogodišnjaku iz Vlasotinca ljekari se i dalje bore za život nakon što je prije tri dana zadobio teške povrede glave kada je podletio pod džip vozeći bicikl. Dječak star devet godina juče je tokom velikog odmora, u školi "Vuk Karadžić" u Surdulici, tokom igre na fudbalskom terenu, pao i povrijedio glavu.

DJEVOJČICA NASTRADALA TOKOM IGRE Za samo tri dana u Srbiji jedno dijete poginulo, dvoje povrijeđeno
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Naime, za samo tri dana Srbiju su zadesile jedna tragedija u kojoj je dijete nastradalo, i dvije nesreće u kojima je dvoje mališana teško povrijeđeno, te je crni niz i po svemu sudeći, paklena nedelja.

Djevojčica (3) nastradala dok se igrala

Prema jučerašnjim pisanjima medija, Igor D. (28) naletjelo je kombijem “fiat ducato” na I. H. (3) oko 12.35 u Kornatskoj ulici na Karaburmi u naselju poznatom i kao Mali Leskovac, te je, misleći da je u pitanju pas ili kamen, djevojčicu čak tri puta pregazio i tako je usmrtio.

Pročitajte još

Kako su mještani a i sami rođaci nesrećnog djeteta rekli medijima, dijete se igralo sa još dva djeteta na stovarištu pored kuće. Dvoje drugih mališana na vrijeme su se pomijerili i spasili, dok je nastradala djevojčica ostala na tom mjestu, nakon čega ju je vozač kombija poštarske službe “Aksa” pregazio.

– Vikali smo mu stani, stani. Pregazio si dijete, ali bilo je kasno. On je mislio da je u pitanju ker ili cigla. Kada je izašao vidio je šta je uradio i ubrzo sa našim rođakom Tarzanom prevezao dijete u Dom Zdravlja, ali bilo je kasno – objasnila je rođaka djeteta za Blic.

Djevojčica je ubrzo prebačena u DZ “Pana Đukića” na Karaburmi, ali nažalost, ljekari su mogli samo da konstantuju smrt.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Igor D. (28) uhapšen je nakon stravične nesreće na Karaburmi.

Kako se već pisalo mladić je udario dijete jednom, pa se vratio u rikverc. Još jedna osoba je bila u vozilu sa I. D. tokom pomenute tragedije u kojoj je život izgubilo trogodišnje dijete.

Dječak (7) podletio pod džip

Samo dva dana ranije, odnosno 13. septembra veliku nesreću doživio je i dječak iz Vlasotinca od sedam godina koji je povrijeđen na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Babičkog odreda, na putu prema selu Šišava, tako što je vozeći bicikl, udario najprije u kup ogrjevnih drva, odbio se i naletio na bijeli džip koji je tog momenta prolazio.

Stanje sedmogodišnjeg dječaka iz Vlasotinca i dalje je nepromjenjeno, odnosno, i dalje je u komi i priključen na mehaničku ventilaciju, poslednja je informacija koja je potvrđena Blicu u Kliničkom centru u Nišu.

U leskovačkoj policiji kažu da je izvršen tehnički pregled tog džipa.

– Ranije je saslušan vozač džipa, ali ne u svojstvu osumnjičenog. Cijeli predmet predat je Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu – rekla je PR PU Leskovac Marija Sokolović, ne iznoseći druge detalje.

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Tetka po ocu ovog sedmogodišnjaka, za čiji se život bore ljekari, dan ranije rekla je da je njoj i roditeljima rečeno da ima šansu da preživi samo jedan posto. Roditelji i rođaci, kako se saznaje, i danas su u Nišu, u iščekivanju boljih vijesti.

– Uprkos svemu, porodica dječaka ne gubi nadu – kaže njihova komšinica i prijateljica.

Policija nije saopštila ko je vozio džip, osim da se vozilo kretalo veoma sporo. Nezvanično smo saznali da se radi o mladiću (20) iz Vlasotinca, piše Blic.

Devetogodišnjak povrijeđen u školi

Međutim, ovo nije bio kraj tragedijama i nesrećama, pa je tako tokom jučerašnjeg dana, odnosno 15. septembra, stigla vijest kako je dječak star 9 godina primljen sa teškim povredama u UKC Niš iz Surdulice.

Kako se pisalo, mališan je tokom velikog odmora u školi “Vuk Karadžić” u Surdulici, tokom igre na fudbalskom terenu, pao i povredio glavu.

Iz UKC Niš saopštili su da je dečak primljen komunikativan i svjestan.

Prihvati notifikacije