Hronika

Djevojčica tragično stradala u svojoj kući: Odjednom je postala tiha, otac je našao upetljanu u tregere ranca (FOTO)

Djevojčica Mia, stara tek 14 mjeseci, preminula je nakon što se slučajno umotala u ručke ranca, koji je ostavljen da visi o kvaku sobnih vrata.

majka beba dijete
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Roditelji djevojčice, koja je tragično stradala u svom domu u Škotskoj prošlog mjeseca, žele da upozore čitav svijet koliko je opasno ostavljati nešto okačeno na vratima, ukoliko imate malu djecu u kući.

Konor i Hana Mekfi su bili u kući kada se tragedija dogodila. Kažu da je njihova Mia, koja je uvijek bila živahno i glasno dijete, odjednom postala tiha.

Konor je otišao da provjeri šta se događa i pronašao je Miju umotanu u tregere ranca koji je visio na vratima.

On je odmah izbavio djevojčicu i počeo da doziva suprugu, koja je pozvala hitnu pomoć. Otac i majka su djetetu davali vještačko disanje do dolaska ljekara.

Djevojčica je bila bez vazduha, a reanimacija je trajala 45 minuta. Mia je prebačena u bolnicu gdje je nakon četiri dana preminula.

Pročitajte još

– Bili smo sa našom djevojčicom do kraja. U bolnici sam ležala kraj nje, držala sam ruku na njenim grudima i bilo mi je jasno da je gubim. U jednom trenutku njeno srce je samo prestalo da kuca – kaže neutješna majka.

Roditelji kažu da su morali da ispričaju svijetu o svojoj tragediji, kako se ovo više nikad nikom ne bi dogodilo, prenosi Telegraf.

– Ne možemo dovoljno da naglasimo koliko je ovo ključno. Nemojte ostavljati vašu torbu obješenu o kvaku, ni na sekund… – rekla je majka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije