Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Đokić i Gluhaković: Šamac ima veliki potencijal za privredni i turistički razvoj

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Ministri industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, i trgovine i turizma Predrag Gluhaković, ocijenili su da opština Šamac zbog svog geografskog položaja ima veliki potencijal za privredni i turistički razvoj i da u narednom periodu treba da radi na tome da bi se smanjio broj odlazaka ljudi iz ovog dijela Posavine.

Đokić, koji je prisustvovao obilježavanju Dana opštine, rekao je da je ovo prilika da se sumiraju rezultati ostvareni u prethodnoj godini i najavi šta će se raditi u ovoj godini.

– Opština Šamac se nalazi na specifičnom području kao jedan veliki i prozor u zapadni svijet sa kojim želimo imati što bolju saradnju – istakao je Đokić.

On je napomenuo da je Šamac infrastrukturno povezan željezničkim i drumskim saobraćajem sa susjednim državama i da pruža velike mogućnosti za ubrzan ekonomski rast i razvoj.

Đokić je ukazao potrebu da se ovoj lokalnoj zajednici posveti više vremena da bi u narednim godinama ovde imali rezultate u sektoru privrednog razvoja.

On je naglasio da Šamac ima dovoljno prostora da postakne razvoj porodice koje će biti produktivne i spremne da žive i rade na ovom području.

– Svi mi koji imamo mogućnost da pomognemo moramo da usmjerimo što više investicija na ovo područje i da naša Posavina, zajedno sa Šamcem, nastavi da se ubrzano razvija, da cvjeta – rekao je Đokić.

Gluhaković je istakao veliki doprinos opštine i Kabineta načelnika kada je u pitanju razvoj Šamca.

Prema njegovim riječima, sve što je planirano da ove godine bude urađeno kada je riječ o infrastrukturnim i projektima za razvoj turizma ima veliki prosperitet.

– Opština Šamac je kao sjeverna kapija za ulazak u Republiku Srpsku. Ovdje je veliki potencijal za tranzit, turizam, lovni turizam i to što imamo treba da stavimo kao kapacitet. Lokalna zajednica je to prepoznala i stavila u svoje strateške dokumente kao jedan od potencijalnih razvoja – kaže Gluhaković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO