Sport

ĐOKOVIĆ BLEFIRA Australijski novinar oštro o Đokoviću

Novak Đoković trpi velike kritike zbog svog stave da ne objavljuje da li je vakcinisan pred nastup na Australijen openu.

ĐOKOVIĆ BLEFIRA Australijski novinar oštro o Đokoviću
FOTO: ALESSANDRO DI MARCO /EPA

Čelnici ovog takmičenja su nekoliko puta ponovili da će nastup biti dozvoljen samo vakcinisanim teniserima a najnoviji napad na najboljeg tenisera svijeta dolazi iz ove zemlje.

U tekstu koji je potpisao novinar Vil Svanton na portalu “The Australian”, u cijelom tekstu se umjesto imena Novak, koristi Novaxx.

– Pretpostavljam da Novaxx Đoković blefira. Suviše on brine o tome da 21. slemom uznemiri Rodžera Federera i Rafaela Nadala da bi ostao daleko od velikih plavih terena na kojim obično slavi. Ali ne radi se samo o istoriji. Novaxx Đoković istinski voli sport. Voli bitku, borbu, stvarnu ili zamišljenu. Voli da se pokazuje kao svjetski broj jedan. Voli Rod Lejver Arenu, to ćaskanje sa Džimom Kurijerom u intervjuu na terenu. Nedostajaće mu to previše.

FOTO: JUANJO MARTIN/EPA
FOTO: JUANJO MARTIN/EPA

Novinar je sugerisao da će Novak potrčati da se vakciniše, ako već nije.

– Moj osećaj? U posljednji čas će pomisliti, dajte mi je. To je Australijan open. Gren slem. Bocni me, tata. Idem-dodao je Svanton, aludirajući na nedavnu izjavu Srđana Đokovića da vjeruje da Novak neće dozvoliti da ga ucjenjuju.

Novak je ponosan na svoj borbeni duh i kladi se na to da će ga upravo to i dovesti u Australiju, ali mu zamera što krije svoj medicinski status.

– Niko ne traži da Novaxx Đoković otkrije političke afinitete, religijska uvjerenja, finansijski status ili drugi medicinski status. NIko ne želi da zna da li je nekad slagao, ukrao kolačić iz tegle u kuhinji. On dobija to isto pitanje na koje nailazimo svi pri ulasku u kafić, knjižaru, na javni teniski teren, aerodrom. Imate zeleni znak? Nije velika stvar. Dio modernog svijeta. Za Novaxxa Đokovića da preda Open i svoj pokušaj da uđe u istoriju zbog tričave stvari… Ne vidim da će se to desiti. Čak i ne razumem to. Zašto su Novaxx Đoković i bilo ko ko ne želi vakcinu zabrinuti? Zbog krvnog ugruška? Jednog u milion. Smrti? – upitao je Svanton.

Na kraju je Australijanac istakao i da bi Novak trebalo da pročita šta piše na ruci Nika Kirjosa.

– Sljedećom prilikom kada ode na pivo sa kolegom Nikom Kirjosom, trebalo bi da pročita šta kaže tetovaža na njegovoj ruci. ‘Vrijeme ističe’. Ako ostane van Rod Lejver arene i gleda kako Nadal podiže 21. pehar, možda žažali zbog toga do kraja života – konstatovao je australijski novinar.

Prihvati notifikacije