Sport

ĐOKOVIĆ ISKRENO O SVEMU Kirjosa poštujem samo na terenu, obožavam igrati u Melburnu

Novak Đoković je u razgovoru sa novinarima u Melburnu morao da se dotakne i Nika Kirjosa, koji je spomenut tokom intervjua.

ĐOKOVIĆ ISKRENO O SVEMU  Kirjosa poštujem samo na terenu, obožavam igrati u Melburnu
FOTO: KELLY BARNES/EPA

Na konstataciju novinara da su Novak i Kirjosa vjerovatno dva najvoljenija igrača u Australiji, Novak se samo nasmijao:

– Stvarno? U redu, ako tako kažete – nasmijao se.

Onda je upitan da prokomentariše tvit u kojim ga je Australijanac nazvao “idiotom” (u slengu, “tool“), na početku karantina, ali i da kaže da li je turnir bolji kada Nik igra dobro.

– Ovo sam pričao i ranije. Mislim da je on dobar za naš sport. Očigledno je neko ko se razlikuje. On i o tenisu i stvarima van terena priča na svoj autentičan način. Poštujem ga. Imam poštovanje za svakog jer svako ima pravo i slobodu da izabere kako želi da se izrazi, šta želi da radi. Moje poštovanje odnosi se na njegov tenis. Mislim da je vrlo talentovan momak. Ima sjajnu igru. Pokazao je da može da pobijedi bilo kog na svijetu u prošlosti. Što se tiče stvari van terena, da budem iskren, prema tome nemam poštovanja. I tu zatvaram priču o tome. Nemam dalji komentar – istakao je Đoković.

U Melburnu je osam puta podizao trofej Australijan opena.

– To je ljubavna afera. Možda nešto slično, kao što Rafa ima sa Rolan Garosom, ali osjećao sam se oduvijek komfornije na ovom terenu, kako sam se vraćao svake godine. Što više pobjeđujete, to imate više samopouzdanja i prijatnije se osjećate na terenu Ako se dobro osjećate, bez obzira na podlogu, imate bolje izglede da odigrate najbolje. Kada sam ove godine prvi put kročio na ovaj teren, da treniram, oživio sam neka od sjećanja. Osjećam da je to mjesto gdje bi trebalo da budem i gdje sam istorijski gledano uvijek bio u stanju da igram najbolji tenis. Nadam se da će ovo biti još jedna uspješna godina.

Đoković će na startu turnira igrati sa Žeremijem Šardijem, protiv koga ima skor 13:0.

– Imam dobar lični skor sa Žeremijem. Nismo igrali već neko vrijeme, ali je veoma iskusan teniser. Ima jak servis i forhend, nekako se njegova igra zasniva na ova dva udarca. Očigledno je i učešće na ATP kupu i igranje tih mečeva u singlu i dublu, u Rod Lejver areni pomoglo da se spremim za Australijan open. Još nisam iskusio ovakav uvod u turnir – rekao je Đoković i rekao da je vidio da je podloga malo sporija.