Sport

ĐOKOVIĆ O NADALU "Uslovi na Rolan Garosu mu neće odgovarati"

Novak Đoković je nakon osvajanja Mastersa u Rimu u potpunosti skoncentrisan na Rolan Garos.

ĐOKOVIĆ O NADALU "Uslovi na Rolan Garosu mu neće odgovarati"
FOTO: RICCARDO ANTIMIANI / POOL

Tu će mu glavni rival za titulu, pored Dominika Tima, biti Rafael Nadal, neprikosnoveni “kralj šljake” i osvajač 12 titula u Parizu.

– Učinak koji on ima tamo, istorijat rezultata – jednostavno ne smijete nikog da stavite ispred njega. Ali, definitivno je Dijego pokazao da Nadala možete da pobijedite na šljaci -izjavio je Đoković.

Rolan Garos će se ove godine, prvi put u istoriji, igrati krajem septembra, za razliku od prethodnih godina kada se igrao krajem maja, što će drastično uticati na uslove igre.

Pročitajte još

– Uslovi u kojima je igrao – teška šljaka, mali odskok, visoka vlažnost vazduha, noć – to ćemo sve imati i u Parizu. Noćne sesije pod osvjetljenjem, manji odskok, tako da ne znam… Siguran sam da on ne voli takve uslove. Znam da voli kad loptica visoko odskače, kada je vruće i uslovi su brži, pa može da koristi mnogo više spina. Tako da, vidjećemo, biće interesantno – objasnio je najbolji teniser planete, a prenosi B92.

Prošle sezone Nadal je osvojio titulu pobjedom nad Timom, a Đoković je ispao u polufinalu.

– Iako je on prvi favorit postoje igrači koji tamo mogu da ga pobijede. Igra se na pet dobijenih setova, tako da morate da budete potpuno spremni kako biste trijumfovali – dodao je Novak.