Sport

ĐOKOVIĆ ODUŠEVLJEN MLADIM KOŠARKAŠEM "Dončić je nevjerovatan, pravi je vođa"

I dok se u svijetu sporta samo priča o bojkotu NBA igrača u Orlandu, kao i o suspendovanim teniskim mečevima u Njujorku, teško je naći bilo koju drugu vijest.

ĐOKOVIĆ ODUŠEVLJEN MLADIM KOŠARKAŠEM "Dončić je nevjerovatan, pravi je vođa"
FOTO A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Ali jedna je uspjela da pronađe j put i u ovom „ludom” vremenu. Luka Dončić je u nedjelju odigrao maestralnu partiju za Dalas i trojkom u posljednjoj sekundi uspio da donese pobjedu svojoj ekipi protiv Los Anđeles Klipersa.

Nikoga mladi Slovenac nije ostavio ravnodušnim. Stizale su pohvale sa svih strana, što iz košarkaškog sveta, što od sportista koji se bave ostalim sportovima. Odreagovao je na Tviteru i Novak Đoković odajući počast 21-godišnjem momku iz Ljubljane.

– Mislim sve najbolje o Luki kao košarkašu i kao osobi, imam direktni kontakt sa njime već nekoliko godina i vidjeli smo se u Madridu dok je igrao za Real. Mnogo se radujem njegovim uspesima i iz srca navijam za njega – pratim ga, gledam svaku utakmicu, vidio sam da je  imao problema s skočnim zglobom – rekao je Đoković za Sport klub.

Nole je oduševljen što je Luka tako mlad postigao dosta uspeha i što je izrastao u ozbiljnog vođu NBA tima.

– Nevjerovatan je, da s 21 godinom već ima toliko uspjeha. Najavljivali su mu veliku karijeru, a mislim da je i premašio sve te najave i očekivanja. Pred njim je još mnogo vremena, a do sada je sve radio fantastično – veoma dobro poznaje sebe i svoje mogućnosti, vjeruje u sebe i pravi je vođa, iako je tako mlad. Iskustvo u Realu pomoglo mu je da prenese ulogu vođe i u NBA.

Novak je upitan i da li kao jedan vrhunski sportista drugom ima da ponudi neki savet 12 godina mlađem kolegi.

– Jedino što bih mogao prijateljski da mu prenesem i podijelim sa njim jeste da bude svjestan toga da je pred njim duga karijera. Kada smo mladi, nekada želimo sve odmah da nam se desi, ali za neke stvari je potrebno vrijeme. Zato mu želim strpljenja jer sve drugo ima – kvalitet, fizičku spremu i šampionski mentalitet. Treba da pronađe balans kako bi dugo trajao i radovao nas sve svojim uspjesima – zaključio je Đoković.