Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Đorđević: Bogdanović umoran, Bjelica ima problem sa upalom

Sport
Autor:

Foto: Tolga Bozoglu/EPA

Srbija je ostvarila i osmu pobjedu u pripremnim mečevima. Iako je selektor Aleksandar Đorđević odmarao nekoliko košarkaša (Bjelica Bogdanović, Lučić i Raduljica), ubjedljivo je savladan Novi Zeland (88:78).

“Orlovi “ su kontrolisali meč cijelim tokom i lako su došli do nove pobjede.

–Dobra i važna pobjeda, te koncentrisana igra. Znali smo način na koji igra Novi Zeland, oni se nikad ne predaju. To je reprezentacija koja ima najveći ratnički karakter. Mogli smo i ranije da završimo utakmicu . Bogdanović je osjetio mali umor, s obzirom na minutažu koju je imao. S druge strane, neki igrači nisu prošli cijele pripreme i osećaju drugu vrstu zamora. Dosta sam zadovoljan igrom visokih igrača, mislim da su obavili dobar posao. Imali smo dosta izgubljenih lopti, taj broj moramo da spustimo na duplo manji. Ne treba težiti ka egzibicijama, treba igrati jednostavno, zajedno, maksimalno odgovorno. Jedna fanatična disciplina u igri mora da nas krasi u svakom momentu. Ne postoje manje važne odluke u igri, manje važnije lopte, manje važnija nesportska ili namerna lična greška, ili izgubljena lopta. Sve je jako važno jer su ovo šampionati koji se rješavaju na jednu loptu, rekao je Đorđević.

Selektor se osvrnuo na igrače koji nisu igrali.

– Bjelica je imao jednu akutnu upalu i nadamo se da će biti fit već sutra ili prekosutra. Lučić ulazi polako u formu i odradio je još jedan dobar trening. Ne vjerujem da će biti spreman za utakmicu sa Francuskom, ali ima vremena, polako hvata ritam, sigurno da nam jako fali u rotaciji. Kada je reč o Raduljici bio je njegov red da odmara, kao što je prekjuče bio Marjanovićev, jednostavno koristimo to da imamo jedan intenzitet koji nam je jako potreban.

Srbija u utorak ima posljednju provjeru pred start SP u Šenjangu od 13.30 protiv Francuske.

– Francuzi su jedan od kandidata za medalju po mom mišljenju, uz četiri fantastična igrača koji čine okosnicu – De Kolo, Furnije, Batum i Gober, koji je već par godina najbolji odbrambeni NBA igrač i koji nam je pravio velike probleme u Lilu u utakmici za bronzanu medalju. To su vrhunski igrači koji prave razliku. Francuzi ponovo imaju jednu sjajnu atletsku ekipu, ponovo su napravili jednu jako dobru generaciju, zaključio je srpski selektor.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO