Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Đorđević: Košarka je najljepša kad se igra jednostavno

Sport
Autor:

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije pregazila je Filipine 126:67 u drugom kolu D grupe na Mundobasketu.

Selektor Aleksandar Đorđević je istakao dobar pristup u drugom kolu i najavio meč protiv Italije.

– Imali smo dobar pristup, ozbiljno od starta i igrači su uradili svoj posao kako treba. Zadovoljan sam pobjedom i pristupom. Svi igrači su u dobroj formi, vratio se Bjelica i to je za nas veoma bitno. Naredni meč protiv Italije je veoma važan. Igrali smo dva puta sa njima, ali oni sad igraju mnogo bolje. Neka velika imena su se vratila. Imaju iskustvo i pokazali su da su u formi. Moramo da budemo oprezni i da damo maksimum i nadam se pobjedi. Nećemo ih sigurno pobjediti sa 50 razlike. Znamo da nas čekaje teške utakmice i već nakon žrijeba bilo je jasno da će ovaj meč donijeti prvo mjesto . Košarka je najljepši sport kad se igra jednostavno – istakao je Đorđević.

Bogdan Bogdanović je naglasio pristup igri uz napomenu da je naredni meč protiv Italije (sreda, 4. septembar od 13.30 najvažniji za naš tim.

– Ušli smo ozbiljno od početka, stekli prednost i poslije je samo održavali. Srećni smo što smo imamo Bjelicu opet u timu i sigurno da doprinosi mnogo u igri. Gledali smo Italiju i igrali smo dva puta. Znamo se i za nas sad počinje turnir. Imaju kvalitetan tim i treba da ih ozbiljno shvatimo. Italija je nezgodna napadački, tu su sjajni igrači poput Galinarija Heketa , Datomea a mi smo jači na centrima. Mi igramo našu igru. Mi smo iskusna ekipa, znamo da kliknemo i igramo kad je najvažnije – rekao je Bogdanović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO