Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Đorđević: Moramo da težimo našoj igri, plejmejkeri su snaga Argentine

Sport
Autor:

Foto: FIBA

Srbija više nema prava na kiks. Poraz od Španije donio je košarkaški klasik protiv Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a on je na programu sutra od 13 časova.

Selektor Aleksandar Đorđević ističe da je rival tim koji je bez poraza u dosadašnjem dijelu takmičenja.

– Igraju lepršavu košarku sa puno asistencija. Motor ekipe su Laprovitola i Kampaco, naravno uz legendarnog Luisa Skolu. Oni jesu najbolji košarkaši, ali ne smijemo zaboraviti ni ostale. Tu su i igrači poput Deka i Brusina, koji su se digli klupski, i uz Deliju čine okosnicu. Vildoza unosi energiju, odličan je u tranziciji. Čeka nas slična utakmica kao protiv Španije – rekao je Đorđević.

Selektor se još jednom osvrnuo na meč protiv Španije.

– Vidjeli smo neke sudijske odluke. Ta nedosuđena lična na Jokiću. Nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno je bila namjera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati. Moramo da težimo našoj igri. Iskoristili smo dobro prednost ispod koša, treća četvrtina je obilježena brejkom u prvih pet minuta, poslije smo se vratili, odigrali zahvaljujući dobroj energiji. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu. Znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu – dodao je selektor.

Novinare je interesovalo i kako je poraz uticao na tim.

– Ova ekipa zna šta treba da radi u ovakvim situacijama. Moramo mirno da uđemo u sljedeću utakmicu. Na meni je da ohrabrim igrače. Svima je poraz teško pao, ali treba da se dignemo. Nema padanja već moramo da gledamo naprijed – istakao je selektor Srbije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO