Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ĐORĐEVIĆ UTUČEN “Peh je to! Duh ekipe, glavni po načinu kako igra i kako se ponaša, NE MOŽE NA ŠAMPIONAT”

Sport
Autor:

Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prilično emotivno je govorio poslije pobjede nad Italijom u 2. kolu Akropolis kupa u Atini.

“Orlovi” su, podsjetimo, deklasirali “azure” sa 96:64, uz čak šestoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom.

– Iz odbrane smo krenuli, odbranom završili. Ima dobrih naznaka, treba bolje da prepoznajemo neke prednosti kada imamo visoke igrače na terenu, treba da imamo bolji razmak između aktera na terenu. Dobar je ovo turnir za nas, ali, ponavljam, velika je, velika šteta… Mislim, veliki peh za nas što duh ekipe, glavni, po načinu kako igra i kako se ponaša prema svakojakim obavezama i samoj igri, Gagi Milosavljević ne može na šampionat. Još uvijek sam pod utiskom, kao i svi mi – rekao je selektor Đorđević za Blicsport.

On je zadovoljan učinjenim, ali i stanjem dva košarkaša koja su na oporavku u glavnom gradu Srbije.

– Imamo još 12, 13 dana do početka. U Beogradu su nam dva igrača na koje još računamo. Računamo i te kako! Lučićev oporavak napreduje dobro, mislimo da će on za pet, šest dana moći da nam se pridruži, a Teodosića pratimo iz dana u dan. Vidjećemo, slijedi ponovo magnetna rezonanca i nove analize – rekao je on.

A u nedjelju, od 19.30, slijedi megdan s moćnom Grčkom.

– Pridružio im se Adetokumbo, dodao veliki kvalitet. On ne samo toj ekipi, ne samo na ovom prostoru, već i u NBA ligi druge čini boljim. Čini njihov ambijent boljim. Oni su napravili odluku o tome koje će igrače oko njega da stave. Vidim da su i oni u problemu sa Slukasom, koji je u petak nešto povrijedio. Ali, mi treba da gledamo u svoj tanjir. Sigurno da slijedi dobra, dobra provjera za nas – rekao je Đorđević za Blicsport.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO