Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ĐORĐEVIĆA RADUJE PRISTUP IGRAČA “Moramo težiti još boljoj igri, u ekipi nema sebičnosti”

Sport
Autor:

Foto: FIBA

Srbija je napravila veliki korak ka četvrtfinalu Mundobasketa. Raznovrsnom igrom u napadu, jakom odbranom nadigrala je ubjedljivo Portoriko 90:47 i pokazala zašto je jedan od kandidata za zlato na Svjetskom prvenstvu u Kini.

U dosadašnjem dijelu turnira Srbija je prosječno slavila protiv rivala sa preko 40 razlike. Iako Bogdan Bogdanović nije imao svoj dan, proradili su drugi igrači.

Selektora Aleksandra Đorđevića raduje pristup igri.

– Pristup igrača je bio na nivou i donio je ovoliku razliku. Uštedeli smo trening koji nam je bio dodijeljen u terminu koji nam nije odgovarao. To je najmanje odgovaralo Bogdanoviću. Odigrali smo na pravi način čitav meč. Lopta ide brzo, imali smo 30 asistencija. Ipak, ovo nije pravi znak, uz svo poštovanje Portorika, ali razlika u kvalitetu je očigledna – rekao je Đorđević.

Selektor „orlova“ smatra da još ima prostora za napredak.

– Imamo raznovrsnost i mislim da imamo prostora za poboljšanje. Moramo da težimo još boljoj igri. Poštovanje se zaslužuje kada se igra na pravi način. Kad vam igrač pruži ruku to znači da nisi ponizio rivala i da smo poštovali igru – dodao je Đorđević.

Srbija je promijenila četiri grada i promjena dvorane se itekako osjetila.

– Mislim da jeste previše, promijeniti tolike gradove i dvorane. Imali smo dug put, sa svim tim peripetijama koje traju. Baš je naporno. Nekom je FIBA majka a nekom maćeha-istakao je Đorđević.

Srbija je dosta igrala na centre.

– Naša je prednost što visoki igrači rade veliki posao u odbrani. Volim da nagradim visoke igrače tim da ću više igrati na centre. To zavisi od plana ali ono što želim da istaknem je da sebičnost u ovoj ekipi ne postoji.

Naredni rival Srbije biće Španija, a meč je na programu u nedelju od 14.30 časova.

– Imaju malih problema sa povredom, ali biće kompletni. Oni su ekipa sa mnogo iskustva sa velikih takmičenja. U posljednjih 10,15 godina su pokupili sve što su mogli, stalno su bili na postolju na svim takmičenjima. Puni su medalja, iskustva i znaju kako se igraju ova takmičenja. Ljulj, Rudi, Gasol vode ove mlađe i imaju dobru reprezentaciju.

Đorđević se nije složio sa novinarima da je ovo prvi ispit za srpske centre.

– Imali smo mi tokom priprema Litvaniju, Francusku, Grčku. Na nama je da odgovorimo na pravi način Špancima, imaju oni snagu u reketu ali imamo i mi – rekao je Đorđević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO