Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Đurić: Čudan način da se čestita čista i ubjedljiva pobjeda na izborima

Politika
Autor:

Foto: Dimitrije Goll/TANJUG

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocijenio je večeras zajedničko saopštenje zemalja Kvinte povodom izbora za predsjednike opština i gradonačelnike četiri opštine na sjeveru KiM, kao “čudan nacin da se čestita čista i ubjedljiva pobjeda”.

Srbi su i na ovim izborima nedvosmisleno potvrdili da žele politiku saradnje sa Beogradom, poručio je na Fejsbuku Ðurić.

– Takvi rezultati se možda ne dopadaju svima, ali to je demokratija. A ljutnja i bijes nisu baš odraz diplomatije. Jedini ko zastrašuje Srbe na KiM jesu ekstremisti iz Prištine. No, diplomate kvinte najčešće pred time zatvaraju oči. Dokle više sa tim dvostrukim aršinima?! – istakao je Ðurić.

Ambasade Francuske, Njemacke, Italije, Velike Britanije i SAD su prethodno u zajedničkom saopštenju navele da je izborni proces u četiri opštine na sjeveru KiM protekao u mirnoj atmosferi, ali podsjećaju da “još ima nerješenih pitanja koja su pratila izborni proces 2017.”

U sopštenju se navodi se “ambasade prisjećaju nalaza Izborne posmatracke misije Evropske unije (EOM) iz 2017. godine, koja je izrazila ozbiljnu zabrinutost zbog zastrašivanja u mnogim područjima gdje žive kosovski Srbi, posebno političkih partija koje su bile protivkandidati Srpskoj listi”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO