Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Đurić, Vranješ i Lukić u trci ZA NAJBOLJEG IGRAČA Republike Srpske

Sport
Autor:

Foto: S. Pašalić/RAS Srbija, Jovo Lukic/facebook

Deveta po redu manifestacija „Dan fudbala Republike Srpske“ biće održana 18. februara u banjalučkom hotelu „Bosna“, a žiri je na jučerašnjoj sjednici odredio kandidate za nagrade najboljim pojedincima.

U konkurenciji za najboljeg igrača, odnosno nagradu „Velimir Sombolac“, nalaze se Velibor Đurić iz bijeljinskog Radnika, Stojan Vranješ iz banjalučkog Borca i član Krupe Jovo Lukić.

Za najperspektivnijeg igrača („Srđan Kačar“) kandidati su Jovan Bokić (Leotar), Nikola Turanjanin (Borac) i Vladimir Bradonjić (Radnik).

Nagrada „Ilija Miljuš“ za najboljeg trenera pripašće Mladenu Žižoviću, sada već bivšem treneru Radnika, Branislavu Kruniću iz Borca ili Zoranu Ćurguzu iz banjalučkog Željezničar Sport tima.

Foto S.Pašalić/RAS Srbija

Zoran Ćurguz, trener Željezničar Sport tima

Operativac Radnika iz Bijeljine Slobodan Đorđić, Milorad Subić iz Tekstilca (Derventa) i Goran Kosorić (Romanija, Pale) su u konkurenciji za nagradu „Ilija Pantelić“, koja se dodeljuje najboljem fudbalskom radniku.

Žiri je odlučio da priznanje za najboljeg sudiju ubuduće nosi ime „Ratko Kragulj“ po nekadašnjem arbitru iz Banjaluke, koji je prvi sa ovih prostora sudio međunarodne utakmice, a kandidati za najboljeg u 2019. godini su Trebinjac Jovo Karić, Bijeljinac Dražen Marić i Damir Lazić iz Brčkog.

Na manifestaciji će tradicionalno da budu dodeljene nagrada za životno delo „Milan Jelić“ i „Zlatna povelja Miljan Miljanić“, kao i nekoliko posebnih priznanja.

Organizatori manifestacije su “Sportski žurnal”, Fudbalski savez Republike Srpske i Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO