Politika

DNS KREĆE U NAJVAŽNIJU BITKU Uvjereni da Prijedor neće u ruke SNSD

Iz Gradskog odbora DNS Prijedor poručili su da se grad na Sani prestao razvijati prije dvije godine kada je počela politička nestabilnost i kada su istovremeno prestala ulaganja sa republičkog nivoa.

DNS KREĆE U NAJVAŽNIJU BITKU Uvjereni da Prijedor neće u ruke SNSD
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor Dragutin Rodić, podsjetio je da je ova partija imala gradonačelnika grada Prijedora u kontinuitetu 16 godina.

– Smatramo da smo u ovom gradu potpuno promijenili život od 2004. godine do danas i svi koji dođu u ovaj grad se zapitaju da li je to onaj grad koji su znali prije 16 godina ili je to neki drugi grad – rekao je on.

Rodić tvrdi da Prijedor ima obilježje evropskih gradova i da su to primjetili domaći, ali i predstavnici međunarodnih organizacija.

– Nažalost u prošle dvije godine destabilizovana je poltička situacija u Prijedoru i to je dovelo do određenog zastoja, ali mislim poslije ovih izbora i davanja povjerenja građana, uvjeren sam DNS, mi ćemo nastaviti da unaprjeđujemo život građana Prijedora – najavio je Rodić.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

On je dodao da će DNS za naredne izbore objediniti sve potencijale sa kojima raspolaže.

– Sve ćemo uraditi da izbori budu fer i pošteni, spriječićemo dobrom organizacijom eventualne izborne nepravilnosti i želimo da pobjedi volja građana, a ne biračkih odbora. Ovo je borba za našu politiku, naš Prijedor, njegove građane, i ovo je naše mjesto za život i tako ćemo se prema njemu odnositi i ponašati – naglasio je on.

Rodić je dodao da DNS ne zavisi od pojedinca, već od snage kolektiva. Naveo je da će se zalagati za stabilni politički ambijent u Prijedoru, te da poboljšaju odnos sa višim nivoima vlasti.

– Od osam gradova u Republici Srpskoj Prijedor je jedini koji nije pod vlašću SNSD, ali to ne znači da ne možemo i da moramo da sarađujemo, jednostavno iz nadležnosti koje prizilaze iz onoga što rade određeni nivoi vlasti. U poslednje četri godine Prijedor je doživio poplave, pandemiju i sve ostalo, a u Prijedor su rijetko dolazili ljudi iz institucija kako RS tako i BiH, a mi smo se uvijek zalagali za dobre i stabilne političke odnose, jer DNS djeluje i na nivou RS i daje značajnu podršku u ovom trenutku koaliciji koja je na vlasti – tvrdi on.

Predsjednik Regionalnog odbora DNS i nosilac odborničke liste u Prijedoru Milenko Đaković takođe je naveo da je Prijedor do poslednje dvije godine ocjenjivan najuspješnijim gradom u ovom području. On je rekao da je DNS imao dobru sardanju sa većim brojem partija u Skupštini grada i stvorio dobre odnose u multietničkoj sredini.

– Prijedor se razvijao dok nisu poremećeni politički odnosi i zaustavljena ulaganja republičkih vlasti u Prijedor, po svim parmetrima onoga što je pripadalo gradu Prijedoru – istakao je on.

Đaković je poručio da se pokušavalo sve u Prijedoru predstaviti lošim kako bi bio srušen DNS, a na vlast došla najveća stranka u RS.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

– Složna porodica DNS izlazi pred građane i neće se baviti malicioznim ocjenama pojedinih političara koji žele da budu gradonačelnici grada Prijedora, a služe se dječijim tekstovima u kojima nastoje nanijeti štetu DNS-u. Sinoć je kandidat za gradonačelnika na jednoj banderi našao otklopljen poklopac i osuo je paljbu prema gradu, a ne eventualno prema izvođačima radova koji nisu zatvorili banderu. Riješio je taj problem jer je selojtepom koji je imao uz sebe pokrio rupu na banderi i otklonio opasnost za građane Prijedora. Svega i svašta ćemo se nagledati u kampanji – rekao je Đaković.

Potpredsjednik DNS i narodni poslanik Duško Ivić je podsjetio da je DNS treća stranka po snazi u RS.

– Obišli smo sve GO i OO u RS i FBiH i svi su motivisani zbog ovih događanja iz prošlog perioda i pokušaja da se jedna stranka sa 100.000 glasova razmontira, a koji nisu uspjeli. Naša infrastruktira je i ojačala. DNS će nakon izbora biti jedna od dvije vodeće stranke u RS – najavio je Ivić.

On je dodao da je DNS prijavio 11 lista za načelnika i gradonačelnika i 66 lista za odbornike, od kojih je pet u Federaciji BiH.

– Mi ćemo uvijek žrtvovati DNS za RS, ali nikada nećemo RS za DNS. Tako radimo i ponašamo se u koalicionim odnosima – zaključio je on.