Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DO DETALJA ISPLANIRAO SVOJU SAHRANU Starac kupio sanduk, ostavio pismo i OBJESIO SE

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Muškarac M. M. (73) sam je iskopao grob na lokalnom groblju, kupio sanduk koji je donio kući, unio ga neprimjetno u podrum i tu se objesio. Ostavio je oproštajno pismo sa spiskom ko može da prisustvuje jučerašnjoj sahrani. Niko nije znao šta priprema.

Sve ovo izdešavalo se u naselju Male Pčelice gdje je pokojnik živio sa porodicom.

On je svoje pomalo ritualno samoubistvo pažljivo isplanirao, a da niko nije primjetio promjene u ponašanju, niti pak da je sve pažljivo pripremio. Čak naprotiv. Komšinica koja ga je vidjela neposredno prije nego što se objesio u čudu je primila vijest.

– Išli smo ulicom i normalno pričali. Otišao je kod brata mislim, rekao mi je da je dobro, da je nešto radio tog dana, pričali smo o drvima za zimu. Nikada ne bih rekla da će dići ruku na sebe. Sasvim je normalno djelovao, pričali smo o tim tekućim, domaćinskim stvarima- rekla je jedna od komšinica.

Ni ostale komšije u ovom radničkom naselju nisu ni slutile da sprema samoubistvo.

A on je danima prije toga sprovodio svoj plan u djelo. Kupio je sanduk i vjerovatno kada ukućani nisu bili tu, donio ga u podrumske prostorije. U međuvremenu je na groblju gdje je još prije dvadesetak godina kupio parcelu, uradio spomenik i opseg, iskopao sam raku i kada je došao kući – objesio se o gredu, tik iznad mjesta gdje se nalazio mrtvački sanduk.

– Ostavio je pismo gdje je precizno dao upustva ko može da dođe na sahranu. Ti ljudi su i bili u nedjelju kada je sahranjen – pričaju komšije u naselju.

Inače, M. M. nije imao problema, niti je bio u dugovima. Motivi samoubistva su enigma. Ovdje kažu da je “oduvijek po malo bio na svoju ruku i da je jednostavno riješio da uradi nešto što ovo naselje ne pamti”.

(Kurir)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO