Svijet

"DO RAZARANJA JE DOŠLO USLJED PADA UKRAJINSKE RAKETE" Rusija negira tvrdnje Kijeva o namjernom napadu na civilne ciljeve

Ministarstvo odbrane odbacilo je danas navode Kijeva o namjernom napadu ruskih snaga na civilne ciljeve, ističući da je grupni udar na vojne ciljeve u Ukrajini odgovor na pokušaj Kijeva da ošteti ruske energetske i ekonomske objekte.

napad na bolnicu u Kijevu
FOTO: DANYLO ANTONIUK/ANADOLIJA

U saopštenju je istaknuto da su ruske snage izvele napad oružjem dugog dometa na objekte ukrajinske vojne industrije i avijacijske baze Oružanih snaga Ukrajine, prenosi RIA Novosti.

napad na bolnicu u Kijevu
FOTO: DANYLO ANTONIUK/ANADOLIJA

Rusko ministarstvo navodi da fotografije i video snimci iz Kijeva ukazuju da je do razaranja došlo usljed pada ukrajinske rakete PVO lansirane iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada.

Pročitajte još

– Posebno napominjemo da se slične histerije kijevskog režima dešavaju već nekoliko godina i svaki put uoči sljedećeg samita njihovih pokrovitelja iz NATO-a. Svrha ovakvih provokacija je da se obezbjedi dalje finansiranje kijevskog režima i nastavak rata do posljednjeg Ukrajinca – saopštilo je ministarstvo.

U ruskom napadu na Kijev danas je ubijeno 15 ljudi, a među 37 povrijeđenih nalazi se i jedno dijete.

Udari su takođe izvršeni u u regionu Dnjepra i gradovima Pokrovsk i Krivi Rog, gdje je takođe bilo žrtava.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu