Regioni

DO SADA IZJAVAMA DIZAO PRAŠINU, SADA I FOTOGRAFIJOM Dr Nestorović se slikao pored piramide koja štiti od korone

Poznati pulmolog Branimir Nestorović poznat je po izjavama koje, malo je reći, postaju kultne i prepričavaju se danima.

DO SADA IZJAVAMA DIZAO PRAŠINU, SADA I FOTOGRAFIJOM Dr  Nestorović se slikao pored piramide koja štiti od korone
FOTO: GLAMUR TV HAPPY/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ipak, najnovije fotografije koje je Mirjana Domonji, predsjednica Ekološkog pokreta opštine Stara Pazova Eko San, objavila na svom Fejsbuk profilu zapalile su društvene mreže.

Naime, na njima vidimo dr Nestorovića, a ispred njega takozvanu “biopiramidu orgonit”, za koju Domonji tvrdi da služi kao prevencija od mnogih bolesti, pa i od trenutno aktuelne korone.

– Želja da svoje i iskustvo svojih prijatelja i saradnika u vezi s korišćenjem orgonita prenesem onima koji to žele da čuju i primjene kao preventivu za svoje zdravlje, kao i otklanjanje posljedica već nastalih bolesti, što podrazumeva sva kancerozna oboljenja, kao i najnovija kovid oboljenja odvela me je kod poznatog i cjenjenog profesora i doktora Branimira Nestorovića – objavila je Domonji.

FOTO: MIRJANA DOMONJI/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: MIRJANA DOMONJI/FACEBOOK/SCREENSHOT

– Bolje spriječiti nego liječiti! Biopiramida Eko San orgonit djeluje u prostoru od 500 kvadratnih metara, štiti od štetnog zračenja i korona virusa – navela je ona uz broj telefona na koji se ovaj “lijek za sve” može poručiti, prenosi Blic.

Iz svega ovoga, dalo bi se zaključiti da i dr Nestorović podržava upotrebu ove neobične ljekovite piramide, mada će se sigurno i sam doktor tim povodom izjasniti. Naročito ako imamo u vidu da je cijeli slučaj poprilično privukao pažnju.

Šta su orgoniti?

Orgoniti su poznati još odavno, a njihovim tvorcem se smatra naučnik Vilhelm Rajh (1897-1957). On je bio psihoanalitičar i naučnik koji je uveo radikalne metode u psihijatrijskom liječenju. Jevrejin po porijeklu bježi iz Njemačke pred nacistima u Sjedinjenje Američke Države 1939. godine kako bi mogao nesmetano da nastavi svoj rad na orgonskoj energiji.

Orgon predstavlja životnu energiju. To je “stvarna, fizička energija koja nas okružuje i isijava iz svih živih bića, kao i iz svih neorganskih materijala”. Orgoniti su specijalni uređaji koji su napravljeni od metalne strugotine, smole i kristala kvarca. Služe da prikupljaju negativnu orgonsku energiju koja je najčešće produkt električnih uređaja, transformišu je i sa svoje gornje strane emituju orgonsku energiju koja je, kako kažu, korisna i ljekovita.