Društvo

“Dobar odziv građana” Počela vakcinacija AstraZenekom u Srbiji

Na punktu za vakcinaciju u "Belekspocentru" u Beogradu danas je počela imunizacija vakcinom AstraZeneka  koja je prije dva dana stigla u Srbiju, izjavio je predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

“Dobar odziv građana” Počela vakcinacija  AstraZenekom u Srbiji
FOTO: NEIL HALL/EPA

Vakcine AstraZeneka su u ponedjeljak poslate u sve opštine, tako da građani sada imaju mogućnost da biraju da li žele da se vakcinišu vakcinama Fajzer-Biontek, Sputnjik V, Sinofarm ili AstraZeneka.

– Srbija je jedna od rijetkih zemalja sa četiri različite vakcine. Odgovornom politikom koju vode predsjednik Aleksadnar Vučić i Vlada omogućili smo luksuz koje druge zemlje nemaju – rekao je Nikodijević za Tanjug.

Pročitajte još

U Srbiji je, prema posljednjim podacima Vlade, izvršeno 1.263.111 vakcinacija protiv korona virusa, a 451.658 građana dobilo je drugu vakcinu.

Samo u Beogradu do sada je prvi dozu vakcine primilo više od 240.000 građana, a oko 129.000 i drugu, rekao je Nikodijević, piše Blic.

– Odziv građana je veoma dobar i imunizacija ide u dobrom smjeru. Počeli smo od Sajma, gdje je nakon tri nedjelje počela revakcinacija, a u Belekspocentru počinje sljedeće nedjelje – rekao je Nikodijević.

Cjepiva AstraZeneka, 150.000 doza, stigle su u Srbiju u nedjelju, juče ujutru stiglo je i 50.000 doza ruskog Sputnjika V, a zatim i 46.800 vakcina Fajzer-Biontek.

Nikodijević je dodao da vakcine u Srbiju stižu svake sedmice, u velikim količinama, tako da će svi koji se budu prijavili za imunizaciju na portalu eUprava dobiti termin za vakcinaciju.