Sudbine

Dobijala je batine još u majčinom stomaku: Ovo je žena koju je otac tukao, majka htjela da baci u Drinu, a silovana je kada je imala 15 godina

Jelena Čačić danas je mama četiri kćerke, a nedavno je postala i baka. Svojoj djeci odlučila je da pruži ono što njoj njeni roditelji nikada nisu - ljubav.

Jelena Čačić u emisiji Jutro na Prvoj
FOTO: TV PRVA/SCREENSHOT

Jelena je od malena znala samo za nasilje. Kako kaže u svojoj ispovijesti, batine je dobijala još dok je bila u majčinom stomaku, a odrastanje joj je donijelo samo veće muke i više nasilja.

Rođena kao neželjeno dijete, dobijala je batine dok je još bila u majčinom stomaku, bila prebijana i silovana. Međutim, i pored svih strahota kroz koju je prolazila, svi su je zvali Smješko i Vesela. Kaže da niko nije mogao ni da pretpostavi kakav je zaista život živjela.

– Moji roditelji, kada su se uzeli, nisu baš znali šta žele. Otac je još u trudnoći tukao majku. Ona ga je napustila i rodila me je kod svoje majke. Međutim, malo poslije mog rođenja pošla je da me baci u Drinu. Komšija me je spasao, i odveli su me kod oca, gdje su me na prevaru ostavili. Do druge godine sve komšinice koje su brinule o meni sam zvala mama – kaže Jelena Čačić u svojoj ispovijesti.

Spasli su joj život, ali njene muke tek su počele

– Bilo je svačega, oko moje druge godine otac je doveo maćehu, ali je sve više pio. Mislila sam da me voli. Sa alkoholom je postajao sve agresivniji, tukao je i mene i maćehu, to je bilo strašno. Imala sam kome da se povjerim, ali nisam smjela – kaže Jelena Čačić.

Umjesto da krivi nasilnika, počela je da krivi sebe.

– Navikla sam da sam uvijek kriva za sve. U tinejdžerskom periodu sam bila silovana i nikome nisam rekla najmanje 15 godina. Imala sam strah od oca, vjerovala sam da ako njemu kažem da će okriviti mene, a ne tog silovatelja. Birala sam i muškarce koji su me samo više kažnjavali – kaže Čačić.

Majka četiri kćerke i baka

Danas je Jelena mama četiri kćerke, a postala je i baka. Jedna od Jeleninih kćerkica rodila se sa Daunovim sindromom, a kako kaže, tada joj je rekla da će osvojiti zajedno cijeli svijet, što i čine!

– Kada mi se rodila Milica, koja ima Daunov sindrom, rekli su mi da moje dijete čudno izgleda. Kasnije sam shvatila da postoji razlog zašto mi je Bog baš nju dao. Rekla sam joj da ćemo osvojiti svijet. Od kad imam Milicu ne postoje više ni nacije ni vjere. Nestale su granice, ona je sve granice srušila – kaže Čačić.

Kako kaže, riješila je da svojoj djeci da baš ono što ona nije imala, toplu i brižnu majku. Svoju snagu, ističe, našla je u vjeri, a danas je, kako kaže, i roditeljima sve oprostila.

– Shvatila sam da su i oni to uradili iz nečega. Sigurno postoji razlog zašto su oni to uradili – rekla je Jelena Čačić za Prva TV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije