Svijet

Dobila je sertifikat za svoju hrabrost: Djevojčica (5) je pozvala pomoć i majci spasla život

Zainab Kasim (5) iz Romforda (dio Londona), spasla je život svojoj majci koja je prestala da diše hrabro prateći uputstva operatera hitne pomoći.

rotacija
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Londonska hitna služba objavila je snimak koji je postao viralan, a kada ga budete poslušali biće vam jasno zašto je tako.

Iako se slučaj desio prošlog juna, snimak je tek sada objelodanjen. Djevojčicina majka je Zainab pokupila iz škole, po povratku kući pala je u nesvijest.

Pročitajte još

Zainab je pozvala broj hitnih službi 999 i smireno objasnila u čemu je problem. Dala je svoju adresu, objasnila gdje se ista nalazi na osnovu drugih lokacija i opisala šta njena majka doživljava.

Objašnjavajući incident operatorki na centrali, smireno je rekla:

– Mama me je pokupila iz škole i onda smo se vratili kući i onda joj je pozlilo – rekla je djevojčica i dodala da se njena majka onesvijestila.

Operatorka je upitala Zainab: “Da li tvoja mama diše?”

Djevojčica je odgovorila: “Ne”.

– Koja je tvoja adresa? – upitala je žena.

Zainab je smireno odgovorila, kao i na dodatna pitanja: u kom je to dijelu Londona, ima li u blizini nekih detalja po kojima bi se lakše pronašla lokacija i tome slično.

Na sva pitanja djevojčica je odgovarala smireno i samouvjereno.

Čak je istakla i koje su prepoznatljive znamenitosti u toj oblasti, opisujući obližnju vatrogasnu stanicu, prenosi Telegraf.

Kada su je pitali za godine koje ima njena majka, ona je rekla da ne zna, ali i dodala: “Ona je velika djevojka! Ona je odrasla osoba.”

Ekipa Hitne pomoći stigla je do njene majke čiji je kolaps nastao usljed teške migrene. Zainab je upoznala operatorku sa centrale u sjedištu londonske službe hitne pomoći s kojom je pričala i dobila je sertifikat za svoju hrabrost.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije