Politika

DOGOVOR DODIKA I PETROVIĆA Dobojski SDS ide u vlast sa SNSD u Banjaluci i Sarajevu

Gradski odbor SDS-a Doboj odlučio je da će njihovi poslanici iz Izborne jedinice pet učestvovati u vlasti i na nivou Republike Srpske i BiH.

DOGOVOR DODIKA I PETROVIĆA Dobojski SDS ide u vlast sa SNSD u Banjaluci i Sarajevu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Srpskainfo saznaje da će tri poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati skupštinsku većinu, a Obren Petrović koji je dobio mandat u PS BiH prihvatiti poziv novoizabranog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za formiranje patriotskog bloka.

Pročitajte još

-Skupština Gradske organizacije SDS Doboj pruža punu podršku novoizabranim nosiocima mandata da budu dio vlasti kako u parlamentu BiH, tako i Narodnoj skupštini RS, a u cilju zastupanja interesa svih građana Doboja. Skupština Gradske organizacije SDS Doboj najoštrije osuđuje izrežirane i sinhronizovane napade pojedinih visokih funkcionera SDS prema svom članstvu, naročito imajući u vidu Gradski odbor SDS u Doboju i činjenicu da je u Doboju ostvaren najbolji rezultat u Republici stoji u zaključcima današnje skupštine Gradske organizacije SDS Doboj.

U zaključcima stoji i da “usljed ubjedljivo najjlošijih rezultata od osnivanja SDS, ostvarenim na opštim izborima, dobojski SDS poziva na odgovornost i traži hitno sprovođenje prijevremenih unutarstranačkih izbora kako bi se izbjegle dalje posljedice za stranku zbog lošeg rukovodstva”.

-Takođe, traži se prekidanje loše prakse istjerivanja i odbacivanja istaknutih kadrova SDS – zaključili su na skupštini dobojskog SDS-a.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije