Banjaluka

Dobra praksa se nastavlja: Od uvođenja mjere podršku pri rođenju djeteta OSTVARILO 5.800 PORODILJA

Isplata podrške koju Grad Banjaluka isplaćuje pri rođenju djeteta odvija se u kontinuitetu, a od uvođenja ove mjere podršku je dobilo  5.800 porodilja.

Dobra praksa se nastavlja: Od uvođenja mjere podršku pri rođenju djeteta OSTVARILO 5.800 PORODILJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Od početka godine zaprimljeno je 800 zahtjeva za ovaj vid podrške, a kako su naveli iz Odjeljenja za društvene djelatnosti zahtjevi sa kompletnom dokumentacijom se isplaćuju u skladu sa ustaljenim procedurama.

– Važno je podsjetiti da je rok za podnošenje zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć prilikom rođenja djeteta šest mjeseci od rođenja djeteta – naveli su na sajtu Gradske uprave.

Iz Odjeljenja napominju da zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Potrebna dokumentacija

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

– uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja

Pročitajte još

– kopiju kartice tekućeg računa;

– kućnu listu;

uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 494 ili lično u kancelariju broj 24.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu