Politika

"DODATNO OBRAZOVATI POSTOJEĆE KADROVE" Mijatović pozdravio odluku Ministarstva prosvjete

Član Glavnog odbora Socijalisitčke partije Srpske i šef Povjereništva SPS za Bijeljinu dr Srđan Mijatović pozdravio je najavljenu odluku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske koje u narednom periodu neće odobravati prekvalifikacije i dokvalifikacije iz drugih struka u zdravstvo, već samo unutar zdravstvene struke za drugo zanimanje.

"DODATNO OBRAZOVATI POSTOJEĆE KADROVE" Mijatović pozdravio odluku Ministarstva prosvjete
FOTO: SPS

Mijatović je istakao da je dobro upoznat sa problemom nedostatka profesionalnih kompetencija zaposlenih koji su završili programe obrazovanja odraslih za zanimanja u zdravstvu.

Problem svakako postoji i ovo je, može se reći i dugo očekivan potez Ministarstva prosvjete i kulture. Svakako da će takva politika doprinijeti kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga u predstojećem periodu, ali i dalje ostaje problem trenutno zaposlenog zdravstvenog kadra koji ne raspolaže adekvatnim profesionalnim znanjem, odnosno kadra koji je do sada zapošljavan na osnovu završenih programa obrazovanja za odrasle i prekvalifikacijama. Jedan od načina da se taj problem riješi jeste detekcija i dodatno obrazovanje postojećih kadrova koji imaju problem nedostatka profesionalnih kompetencija – istakao je Mijatović.