Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“DODIK BIO JASAN” General NATO Džejms Fogo o Programu reformi BiH

Politika
Autor:

Foto: Srna

Admiral Džejms Fogo, komandant Komande združenih snaga NATO-a u Napulju, smatra da je Program reformi BiH, koji je nedavno usvojilo Predsjedništvo BiH, napredak u procesu NATO integracija BiH.

– Bio sam u BiH prije par mjeseci, gdje sam izjavio da sam razočaran što je procedura usvajanja Godišnjeg nacionalnog plana spora. Godišnji nacionalni plan je neka vrsta procjene koju rade u BiH kako bi sagledali sopstveni proces reformi Oružanih snaga, a koje čine Hrvati, Bošnjaci, Srbi iz oba entiteta, znači i iz Republike Srpske – rekao je Fogo u intervjuu za portal Europeanwesternbalkans.

Prema njegovim riječima, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio je veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja, iako je u skorije vrijeme došlo do male promjene njegovog stava, pa smo tako dobili Program reformi, memorandum o dogovoru.

– Mislim da je to napredak u odnosu na to gdje smo nekada bili, a to je da Republika Srpska i predsjednik Dodik nisu bili zainteresovani za bilo kakvu diskusiju koja je na bilo koji način povezana sa Godišnjim nacionalnim planom, i gdje smo sada sa ovim planom reformi. Rekao bih da je to napredak i morate biti zahvalni na malim pobjedama – kazao je Fogo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO