Politika

DODIK ČESTITAO PRAVOSLAVNU NOVU GODINU “Želim vam svima napredak, ličnu i porodičnu sreću”

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pravoslavnu Novu 2021. godinu svima koji ovaj praznik obilježavaju po julijanskom kalendaru.

DODIK ČESTITAO PRAVOSLAVNU NOVU GODINU “Želim vam svima napredak, ličnu i porodičnu sreću”
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Želim vam svima mnogo zdravlja, radosti i uspjeha i da Nova godina donese napredak i blagostanje – naveo je Dodik u čestitki.

On je poželio da u 2021. godina kod svih ljudi ojača vjera u budućnost, međusobno povjerenje, solidarnost i razumijevanje, te da se cijeli svijet izbori sa pandemijom virusa korona koja je odnijela brojne živote, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Pročitajte još

– Želim vam da ovaj praznik provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim najbližim i neka vam predstojeća Nova godina donese napredak, ličnu i porodičnu sreću – poručio je Dodik.

Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

Ove crkve, 14. januara po gregorijanskom, odnosno 1. januara po julijanskom kalendaru, obilježavaju Obrezanje Isusa Hrista i praznik Svetog Vasilija Velikog.