Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dodik: Dnevni red Predsjedništva BiH biće utvrđivan u interesu Srpske

Politika
Autor:

Foto Srna

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će, ukoliko bude izabran, dnevni red Predsjedništva biti utvrđivan u interesu Srpske, a ne nekih stranih mešetara i ambasada.

– O tome neće biti razgovora – istakao je Dodik na večerašnjem predizbornom mitingu u Foči.

On je rekao da će se zalagati za ustavni okvir kakav je napisan u Dejtonu, a ne onakav kakav su nametali visoki predstavnici, i naglasio da neće biti moguće da Srpska bude ponižena ili da se od nje traži nešto na šta nije spremna.

Dodik je rekao da je u Foči urađeno dosta dobrih poslova i da će sa rukovodstvom opštine i dalje dogovarati velike projekte značajne za sve stanovnike.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da veliki broj ljudi koji su se okupili na trgu u Foči pokazuje snagu ove stranke, čija će pobjeda na predstojećim izborima biti još jedna pobjeda za Srpsku.

– Republika Srpska nam je previše dragocjena da bismo je pustili da bude eksperiment ili zvečka u nečijim rukama – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je važno što će prava Srba u Federaciji BiH zastupati jedinstvena Srpska lista.

– Srbi u FBiH su godinama ugroženi, obespravljeni i zanemarivani. Oni znaju da je SNSD uz njih i potrebno je dosta raditi da se rehabilituje njihova pozicija, a to ćemo raditi zajedno sa Srbijom – rekla je Cvijanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO