Politika

Dodik jasan: Važno je što se u strategiji odbrane Srbije kaže da će braniti Srbe gdje god bili

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je veoma važno što se u vojnoj strategiji odbrane Srbije kaže da će Srbija braniti Srbe gdje god se oni nalaze i da je za Republiku Srpsku važno da može da bude sigurna u to da u krajnjoj instanci potrebe za podrškom može na to računati.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je izrazio ponos zbog činjenice da danas u Batajnici prisustvuje prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

– Ovdje smo danas da čestitamo Dan Vojske Srbije i veoma sam zadovoljan činjenicom, a dolazim ovdje godinama, da vidim napredak koji gotovo laici mogu da ustanove i da vide kako se taj napredak ostvaruje. Kada vidim onu sramotu od Oružanih snaga BiH i kad vidim ovu snagu ovdje naravno da u meni izaziva ponos što pripadam srpskom narodu i što srpski narod ima sposobnost da brani svoju slobodu – naglasio je Dodik.

Komentarišući optužbe bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na njegov račun, Dodik je rekao ga Bećirević ne zanima i da neće da prati njegovu porodičnu genezu.

Pročitajte još

– Sto odsto je bio neki tamo koji je prihvatio islam i napustio svoju prvu vjeru – rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, naravno da se Bećirović sada tako ponaša i ne može drukčije to da se vidi.

– Moji nisu htjeli i moji su ostali, bili su prvo na području Konavala, pa su otišli u Srbiju, još davno, prije 200-300 godina, pa su iz Srbije otišli za Knin, iz Knina u Drvar, pa su iz Drvara došli u Lijevče polje. Tako su se moji borili protiv tih Bećirovića iz prošlih vijekova – naveo je Dodik.

On je upitao šta su drugo muslimani u BiH nego bivši Srbi.

– Oni kažu nama da smo bosanski Srbi, a kad mi kažemo da su oni srpski muslimani, onda se čitav svijet digne na nas kako mi omalovažavamo nekoga – rekao je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska ima svoj sistem bezbjednosti.

– Imamo volju da branimo našu slobodu i našu teritoriju – naglasio je Dodik.

On je dodao da ne treba niko da sumnja u to.

– Ono što su oni nama uradili u prošlim decenijama, jeste da su nas potpuno devastirali sa stanovišta namjenske proizvodnje, sa stanovištva vojske. Imamo po Dejtonu i po Ustavu pravo na Vojsku Republike Srpske i to su nam oteli nasiljem koje su provodili, taj NATO koji nas je ranije bombardovao i sve politike koje su od američke do evropskih i tako dalje, ali to nije umanjilo našu volju da branim ono što imamo i nastavićemo to da radimo – istakao je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije