Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dodik: Komšić se malo preigrao i uživio u ulogu nekog političkog mesije

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Izabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi bilo pristojno da se svi kandidati koji su pobijedili na izborima za člana Predsjedništva BiH uzdrže od komentara i jakih riječi dok se ne formira Predsjedništvo.

Na pitanje Srne da prokomentariše posljednje medijske istupe izabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Dodik je ocijenio da se Komšić malo preigrao i da se uživio u ulogu nekog političkog mesije, čim već sada dijeli lekcije susjednim državama kako treba da se ponašaju.

– Iako još nije stupio na funkciju člana Predsjedništva, već nas je uspio zavaditi sa Hrvatskom i Srbijom a pored njih pokušava dijeliti lekcije i meni, odnosno Republici Srpskoj – rekao je Dodik.

On je naglasio da politika avanturizima koju Komšić personifikuje neće doprinijeti saradnji, a BiH će gurnuti u još veći ponor.

– Avanturizam je kad Komšić, nakon čestitke i poziva na saradnju koju je dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovori da je “Kosovo za njega nezavisna država” – pojasnio je Dodik.

On je ocijenio da ta drskost na pruženu Vučićevu ruku može samo da svima u BiH nanese štetu.

– Ako prijetnje, uvrede i arogancija koju sada Komšić prosipa po regionu budu stil njegove politike i u Predsjedništvu BiH, bojim se da to neće voditi nikuda i biće veoma teško obezbijediti komunikaciju sa okruženjem – upozorio je Dodik, aktuelni predsjednik Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO