Politika

Dodik: Mektićeve tvrdnje o dilanju droge podvala i udar na Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da su tvrdnje ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da vrh Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske diluje drogu podvala i udar na Republiku Srpsku.

Dodik: Mektićeve tvrdnje o dilanju droge podvala i udar na Srpsku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pa oni (opozicija u Srpskoj) već pričaju da je, ako ne pobijede na izborima u oktobru, neko pokrao izbore. Kako znaju da ih je neko pokrao, kada ni predizborna kampanja još nije počela – pita Dodik.

Predsjednik Srpske je u izjavi za novinare ponovio da opozicija i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić vrše vlast na nivou BiH, ali protiv Republike Srpske.

On je poručio da Mektić “nema dovoljno moždanih vijuga” da izmisli tvrdnje da vrh MUP-a Republike Srpske diluje drogu, već mu je neko rekao da “udara” na Policiju Republike Srpske kao najznačajniju instituciju.

– Hoće da kaže ljudima u Srpskoj da se ovdje ne može živjeti, da je i Policija korumpirana, što nije istina. Nemoguće je da neko ko je ministar ne preduzme određene mjere, ako je to istina. Pravi ministar ne obavještava javnost o takvim stvarima, već djeluje – poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da se zalaže da se izvrši represija nad svakim ko diluje drogu ili vrši bilo kakav kriminal u Republici Srpskoj, iako sve što on zna govori da Mektićeve tvrdnje nisu tačne.

– Naša Policija je mnogo radila na suzbijanju tih tokova, koji nisu vezani samo za Republiku Srpsku, već regionalnih i svjetskih tokova, sa kojima se mi borimo sa kapacitetima koje imamo – zaključio je Dodik.

On smatra da treba iz Policije izbaciti svakog pojedinca koji je uključen u bilo šta oko toga, ističući da je Policija Republike Srpske jedva odbranjena.

– Ja znam koliko je to bilo teško – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ranije je rekao da vrh MUP-a Republike Srpske diluje drogu.

Prihvati notifikacije