Politika

Dodik poručio da je Marfi kreator navodnih problema “Pored takvih prijatelja ne trebaju nam neprijatelji”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da otkako su SAD osnovale diplomatsko predstavništvo nikada nisu poslale goreg ambasadora u BiH od aktuelnog Majkla Marfija o kojem i diplomate drugih zemalja misle isto što on kao predsjednik Srpske javno govori.

Milorad Dodik se upisuje u knjigu žalosti u konzulatu Turske
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Marfi je obični smutljivac, lažov i manipulant. Kaže da se ne osjeća ugroženim od građana Republike Srpske, što niko nije ni tvrdio. No, istina je da su građani Republike Srpske ugroženi od njegovog djelovanja u BiH, naglasio je Dodik za Srnu.

Pročitajte još

Na pitanje Srne da prokomentariše Marfijevu izjavu da iako bi predsjednik Republike Srpske volio da, kako kaže, vjeruje da govori u ime svih stanovnika Republike Srpske, on to ne čini, Dodik je odgovorio da će kao legalno birani predsjednik Republike Srpske i ubuduće iznositi političke stavove koji odražavaju većinsko raspoloženje u Srpskoj jer je većinski i biran i upitao da li Marfi misli da bi on trebalo da govori u ime građana Republike Srpske.

– Što se tiče njegovog mišljenja da sam u problemima, problemi koji me navodno čekaju kreirao je upravo Marfi, pa je komično kad kaže da on u tome ne bi učestvovao. Nema više u čemu da učestvuje, sve je već uradio – kreirao pravosudni cirkus, odredio izvođače, napisao i optužnicu i presudu. Pored takvih “prijatelja” šta će nam neprijatelji?! – poručio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu