Politika

DODIK POSJETIO "JAD VAŠEM" Danas polaganja vijenaca u Sali sjećanja žrtvama Holokausta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Jerusalimu Memorijalni centar "Jad Vašem".

DODIK POSJETIO "JAD VAŠEM" Danas polaganja vijenaca u Sali sjećanja žrtvama Holokausta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Tokom ove posjete, koja je u toku, predviđena je ceremonija polaganja vijenaca u Sali sjećanja na kamenoj ploči ispod koje je položen pepeo žrtava Holokausta iz šest logora smrti.

Memorijalni centar “Jad Vašem” osnovan je 1953. godine i povjereno mu je dokumentovanje istorije jevrejskog naroda za vrijeme Holokausta, uz očuvanje sjećanja i svjedočanstava svake od šest miliona žrtava i prenošenje nasljeđa Holokausta novim generacijama.

Pročitajte još

Dodik će se danas popodne sastati sa ministrom finansija Izraela Avigdorom Libermanom.

Srpski član Predsjedništva BiH, koji je doputovao juče u trodnevnu posjetu Izraelu, sutra će se sastati sa Njegovim blaženstvom patrijarhom jerusalimskim Teofilom Trećim, te posjetiti crkvu Svetog groba, potvrđeno je Srni u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva.

Predviđen je i susret sa ministrom za pitanja Jerusalima i nasljeđa Zeevom Elkinom.

Istog dana Dodik će se sastati sa predsjedavajućim Svjetske cionističke organizacije Jakovom Haguelom koji će mu dodijeliti priznanje.

Tokom posjete Izraelu, Dodik će prisustvovati večeri koju priređuje Haim Bibas, predsjednik Federacije lokalnih vlasti u Izraelu i gradonačelnik Modina, grada pobratima sa Banjalukom.

Prihvati notifikacije