Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dodik: Pozivam ljude u NATO da odbace odluku o davanju MAP BiH

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je ljude u NATO da odbace odluku o davanju Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH da ne bi bili glavni razlog zašto u BiH ne funkcionišu institucije.

– Mi nikada nismo rekli da ne treba sarađivati sa NATO. Imamo određeni oblik saradnje, mi razumijemo šta je ta velika vojna integracija i spremni smo da sarađujemo na nivou na kojem Srbija sarađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto – rekao je Dodik.

Komentarišući poziv komesara EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana članovima Predsjedništva BiH na sastanak, Dodik je rekao da on ne bježi od razgovora, da mu nije problem da razgovara i kaže šta hoće, a šta neće, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće šta ko treba da prihvati.

– Prvo treba izabrati Savjet ministara. Ja nemam ništa protiv da se na novi Savjet ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da Savjet ministara o tome odlučuje, ali da neko unaprijed govori šta treba da odluči taj savjet, to je neko drugo pitanje i to je nemoguće – istakao je Dodik.

On je dodao da je sve to bespotrebno i ide na štetu BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO