Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dodik: Srbi moraju biti jedinstveni i čuvati dvije države – Srpsku i Srbiju

Politika
Autor:

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Gradišci da Srbi moraju biti jedinstveni i čuvati dvije države – Srpsku i Srbiju.

– Ako nemamo državu, nismo slobodni. U kakvom teškom položaju su Srbi najbolje vidimo u Federaciji BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i samoproglašenom Kosovu – rekao je Dodik u obraćanju nakon što je služen pomen i položeni vijenci kod spomen-ploče srpskim žrtvama zapadne Slavonije ispred Crkve Presvete Bogorodice u Gradišci.

On je istakao da je neophodno čuvati Republiku Srpsku koja je stvorena kao vapaj za slobodom, u kojoj danas žive i Srbi protjerani iz zapadne Slavonije.

– Moramo biti jedinstveni, jer ne postoje bosanski i hrvatski Srbi – poručio je Dodik.

On je podsjetio da za srpske žrtve još nema pravde, što je vidljivo iz slučaja hapšenja nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića koji nije zadržan u pritvoru iako postoje relevantni dokazi da je počinio ratne zločine nad Srbima.

– Zato je potrebno da jačamo našu Republiku i ne smijemo popustiti ni na jednom mjestu. Srpska je danas stabilna i vjerujem u njenu budućnost – naglasio je Dodik.

On je napomenuo da se godinama u Gradišci daje pomen stradalim Srbima iz zapadne Slavonije i da to ne smije prestati.

– Srbi iz zapadne Slavonije protjerani su u zločinačkoj akciji Hrvatske – rekao je Dodik i istakao da o karakteru te akcije govori i činjenica da je među ubijenim bila i dvogodišnja djevojčica ubijena u bakinom naručju.

On je podsjetio da su Srbi, koji su branili Evropu od Osmanlija, na tragičan način u prošlom vijeku stradali u Hrvatskoj.

– Naša stratišta su Jasenovac, Jadovno, Pag, Šušnjari… Srbi su u prošlom vijeku bili veliki stradalnici koji ne smiju zaboraviti svoje žrtve. Zato neka žive Republika Srpska i Srbija – istakao je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO