Politika

Dodik za danas sazvao konsultacije o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

Članovi Predsjedništva BiH danas će održati sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih stranka na nivou BiH povodom imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Dodik za danas sazvao konsultacije o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Sastanke u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu sazvao je predsjedavajući Milorad Dodik, a na njima će prisustvovati i članovi Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Za sada je potvrđeno da će članovi Predsjedništva BiH u 12 časova održati sastanak sa delegacijama Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS) i Demokratske fronte (DF), odnosno strankama koje nastupaju kao Bosanskohercegovački blok, prenosi Kliks.

U toku dana trebali bi između ostalog biti održani sastanci i sa delegacijama Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Saveza za bolju budućnost (SBB).

Još uvijek nije poznato da li će se članovima Predsjedništva BiH pridružiti predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH Borjana Krišto i njena dva zamjenika Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović s obzirom na to da se kompletna procedura izbora Savjeta ministara provodi u Predstavničkom domu BiH.