Politika

“Dodik zna mnogo više nego što vama prija” Vulić poručuje da BiH nije ćaćevina Turkovićeve i Izetbegovića

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakala je da bi Bisera Turković, kao državljanin BiH, za početak trebalo da zna da je BiH državna zajednica svih naroda, a ne njena i ćaćevina Bakira Izetbegovića u kojoj ona daje savjete i naredbe.

“Dodik zna mnogo više nego što vama prija” Vulić poručuje da BiH nije ćaćevina Turkovićeve i Izetbegovića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Milorad Dodik zna mnogo više no što Vama gospođo i političkom Sarajevu prija, a to Vam ne odgovara jer on nije marioneta u vašim rukama. Milorad Dodik ne ide kod Vama bliskih ambasadora po mišljenje i ne pravi kompromise na štetu Republike Srpske što danima čine pojedini opozicioni lideri iz Republike Srpske, a uz asistenciju sarajevske čaršije, poručila je Vulićeva reagujući na objavu Turkovićeve na tviteru u kojoj je navela da će o budućnosti BiH odlučivati građani i demokrastke institucije a ne, kako kaže, dekstruktivni pojedinci.

Vulićeva je u izjavi Srni navela da je Turkovićeva pokazala i dokazala da ne poznaje ustavno uređenje BiH, iako je takozvani diplomata.

– Kako ste uništili Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara i pretvorila ga u 100 odsto bošnjačko, tako biste sa karte izbrisali svaki trag Republike Srpske i svih Srba kao i njihovo postojanje. Tu je razlika, gospođo Turković, između Vas i nas, izabranih srpskih predstavnika, što Dodik svakako jeste sa više od 300.000 srpskih glasova – istakla je Vulićeva.

Ona je navela da za informaciju Turkovićeve pravi, istinski Srbi poštuju i granice i ljude.

Pročitajte još

– Srbi vole i svoje komšije. A, takvi poput Turkovićeve imaju samo jedno – opsesiju uništavanja svega što je srpsko. Kada BiH postane propali projekat svjetskih ambasada, račun neka ispostave, vama, pojedinim Bošnjacima koji ste svu svoju snagu usmjerili ka uništavanju Republike Srpske, a ne razvoju BiH – istakla je Vulićeva.

Ona je konstatovala da su jedini krivci zašto BiH nema budućnost upravo Turkovićeva i slični njoj, jer žive svoje opsesije i frustracije misleći da su Bogom dani.

– I na kraju, iako sam 34 godine mlađa od Vas, gospođo Turković, preporučujem Vam da uzmete Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i još jednom pročitate nadležnosti Predsjedništva. Vi kao ministar u Savjetu ministara, pomoćnom tijelu Predsjedništva, samo ste izvršilac odluka u domenu inostrane politike – a ne kreator. Vjerujem da biste voljeli biti kreator ali u tom slučaju pokušajte na izborima dobiti podršku svog naroda, kao što Dodik ima svog. Mada, iskreno, teško da Vam to ikada pođe za rukom – poručila je Vulićeva.

Prihvati notifikacije