Banjaluka

"Dođite na svoja mjesta" Milanović poručuje da skupštinska većina traži izgovore da ne radi svoj posao

Gradska administracija ispoštovala je sve što je od njih traženo, uključujući i naknade za porodilje, kao i zdravstvene radnike, a skupštinska većina samo traži izgovor da ne radi posao za koji su birani i za koji ih plaća narod.

"Dođite na svoja mjesta" Milanović poručuje da skupštinska većina traži izgovore da ne radi svoj posao
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Rekao je ovo šef Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović.

Istakao je da je u oktobru gradonačelnik Draško Stanivukovič poručio da svaka majka koja dobije prvo i drugo dijete, dobiće od Grada 500 KM, da će svako treće dijete dobiti 700 KM, a za svako četvrto, peto, šesto dijete biće isplaćena podrška Grada u ukupnom iznosu od 2.000 KM.

– Isplata, koja je i viša od onoga što je skupštinska većina predvođena SNSD predlagala, počela je još 1. novembra i nevjerovatni su zaključci koje je većina, uz nadzor Milorada Dodika danas donijela, a tiču se blokade rada skupštine dok ne budu isplaćene porodiljske naknade – rekao je Milanović.

Pročitajte još

Istakao je da treba pitati i majku koja rodi četvrto dijete da li bi više voljela u dva navrata da dobije po 1.000 KM ili jednokratnu pomoć od 500 KM.

-Nevjerovatna je i kontradiktornost koju većina iznosi u svojim zaključcima. U dva zaključka kažu da oni nisu faktor koji blokira procese i da će raditi u cilju opšteg napretka grada i građana, dok u trećem navode da neće dolaziti na sjednice skupštine. Da li oni stvarno misle da narod ne vidi šta radi i šta im je jedini cilj, a to je opstrukcija funkcionisanja grada? Sramotno je to što rade i kako se ponašaju, ali mi opet ponavljamo: dođite na svoja mjesta u Skupštini grada i na sjednicama da ukrštamo argumente, kako i priliči narodnim predstavnicima – poručio je Milanović.

Prihvati notifikacije