Banjaluka

DOGOVOR SA GRADOM Stanarima obećan novi regulacioni plan na mjestu kina „Kozara“

Stanarima zgrada u blizini bivšeg kina „Kozara“ iz Gradske uprave je obećano da će biti promijenjen regulacioni plan kojim se na toj lokaciji predviđa gradnja nebodera.

DOGOVOR SA GRADOM Stanarima obećan novi regulacioni plan na mjestu kina „Kozara“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To je epilog sastanaka koji su stanari jutros imali sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

– Gradonačelniku smo pokazali fotografije rušenja i zgrada, primio je k znanju naše primjedbe. Obećao je da će Grad finansirati tim eksperata koji će osporiti regulacioni plan i da će se potruditi da gradske institucije bolje rade svoj posao po pitanju rušenja i zakonskih procedura, kao što je isticanje table na gradilištu – rekao je za Srpskainfo jedan od predstavnika stanara Velibor Kralj.

Pročitajte još

Ističe da su zadovoljni sastankom sa Gradom, kao i da je stanarima ostavljeno da izaberu članove ekspertskog tima koji će raditi na izmjenama regulacionog plana.

Podsjetimo, stanari su nedavno pisali peticiju protiv izgradnje zgrade sa 12 spratova na mjestu zapuštenog kina “Kozara”. Bisokop je prošle sedmice srušen, što je izazvalo veliku buru u javnosti.

 U Gradskoj upravi nam je potvrđeno da Grad neće izgraditi priključnu saobraćajnicu za planirani neboder u Ulici Sime Šolaje, te da je sa stanarima dogovoreno da se izvrši vještačenje svih elemenata regulacionog plana za ovo područje i mogućnosti bilo kakve gradnje na toj lokaciji.

Gradonačelnik je, navode, izdao i nalog da se hitno obavi vanredni inspekcijski nadzor na gradlištu u toj ulici, a povodom informacija o brojnim nedostacima- od nepropisnog zbrinjavanja azbestog prekrivača nekadašnjeg kina do ugrožanja zdravlja stanara okolnih zgrada.