Društvo

DOGOVORENA BUDUĆA SARADNJA Trivićeva, Ružičić i Gojkovićeva o zajedničkim projektima u oblasti obrazovanja i kulture

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić danas je u Istočnom Sarajevu sa ministrom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Brankom Ružićem i ministrom kulture i informisanja Srbije Majom Gojković razgovarala o zajedničkim projektima u oblasti obrazovanja i kulture.

DOGOVORENA BUDUĆA SARADNJA Trivićeva, Ružičić i Gojkovićeva o zajedničkim projektima u oblasti obrazovanja i kulture
FOTO: SRNA

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopšteno je da je tokom sastanka, nakon zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije u Istočnom Sarajevu, još jednom potvrđen jedinstven pristup izučavanju predmeta od nacionalnog značaja i izradi udžbenika za nastavne predmete: Srpski jezik i književnost, Istorija, Geografija, Poznavanje prirode i društva, Muzička i Likovna kultura.

Pročitajte još

Dogovorena je buduća saradnja Republičkog pedagoškog zavoda, Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja i Zavoda za vrednovanje kvaliteta vaspitanja i obrazovanja Srbije radi definisanja zajedničkog jezgra nastavnog programa za navedene nastavne predmete od nacionalnog značaja.

– U skladu s tim biće izrađeni zajednički udžbenici u kojima će biti zastupljeni svi ovi sadržaji – navodi se u saopštenju.

U oblasti kulture, razgovarano je o važnim temama koje su usaglašene na današnjoj sjednici Vlade, a koje se odnose na zajedničku realizaciju projekta izgradnje memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina, te o intenziviranju saradnje resornih ministarstava i institucija u vezi realizacije završne faze projekta “Bašta sljezove boje – Branko Ćopić”, Hašani s ciljem osnivanja nove javne ustanove.

U saopštenju se navodi da je tokom sastanka razgovarano i o uspostavljanju saradnje Filmskog centra Srbije i Centra za razvoj i unapređenje kinematografije Republike Srpske.

Prihvati notifikacije