Politika

DOGOVORI OKO BITNIH PROJEKATA Višković poručio da se užurbano radi na pripremi sjednice vlada Srpske i Srbije

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije trebalo da bude održana danas, ali da obje strane nisu uspjele da pripreme potrebnu dokumentaciju za određene infrastrukturne projekte.

DOGOVORI OKO BITNIH PROJEKATA Višković poručio da se užurbano radi na pripremi sjednice vlada Srpske i Srbije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Višković je rekao da su to infrastrukturni projekti koji su u toku i trebalo bi da budu predmet sjednice, ali je dodao da se na tome užurbano radi.

– Sjednica nije samo formalnost, moramo da pripremimo dnevni red i kada sjednemo da za sva ona pitanja koja se odnose na značajne infrastrukturne projekte, koje zajedno radimo, donesemo sva potrebna rješenja – rekao je Višković novinarima u Višegradu.

Pročitajte još

Višković je dodao da se čekaju i određene odluke o pitanju Ustavnog suda BiH u vezi sa “Buk Bijelom” jer Srpska namjerava da zajedno sa Srbijom nastavi taj projekat, ali želi da na legalan, zakonit način, sve te procedure privede kraju.

On je izrazio nadu da će se veoma brzo naći prostora da se održi ta sjednica, podsjetivši da se zajednička sjednica dvije vlade održava jednom godišnje, da je Srpska prošle godine bila domaćin, a sada je Srbija.

– Mi svaki dan imamo komunikaciju i dogovaramo sve te stvari – rekao je Višković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu