Hronika

Dojave o bombama slala djeca od 12 I 13 godina: Identifikovani osumnjičeni za prijetnje brojnim školama

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspješno su identifikovali dva maloljetna lica, starosti 12 i 13 godina, koja se sumnjiče da su slala lažne dojave o postavljenim bombama u osnovnim školama.

Policija Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Prema informacijama, ovi mladi delikventi su koristili lažne i-mejl adrese kako bi širili prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama na adresama nekoliko osnovnih škola u Novom Pazaru.

Inspektori kriminalističke policije su danas uspjeli da uđu u trag i lociraju osumnjičene maloljetnike, prenosi Sandžak live.

Pročitajte još

Prijave protiv roditelja

Zbog toga što se radi o maloljetnicima, protiv roditelja oba osumnjičena maloljetnika podnijete su prekršajne prijave, navodeći propuštanje nadzora nad njihovim maloljetnim dijetetom kao razlog za podnošenje prijava.

Ova ozbiljna situacija podsjeća na potrebu zajedničkog napora društva, obrazovnih institucija i porodica u cilju adekvatnog nadzora i vaspitanja mladih ljudi, kako bi se spriječilo angažovanje u nelegalnim i opasnim aktivnostima. Policija će nastaviti s istragom kako bi utvrdila motive ovih maloljetnika i razjasnila eventualne povezanosti sa drugim sličnim slučajevima.

Ovakvi događaji naglašavaju potrebu za jačim nadzorom i edukacijom djece o posljedicama njihovih postupaka, dok istovremeno ukazuju na važnost saradnje između škola, roditelja i nadležnih organa kako bi se očuvala sigurnost i integritet zajednice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije