Politika

"Dokaz da je promjena vlasti DOBIT ZA GRAĐANE" Radović o besplatnim udžbenicima za osnovce Banjaluke

Zamjenik predsjednika SDS Milan Radović, rekao je da je Srpska demokratska stranka izuzetno zadovoljna ispunjenjem jednog od najvažnijih predizbornih obećanja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koje se odnosi na besplatne udžbenike za osnovce grada Banjaluke.

"Dokaz da je promjena vlasti DOBIT ZA GRAĐANE" Radović o besplatnim udžbenicima za osnovce Banjaluke
FOTO: SDS

Ovo je prvi dobar i pozitivan primjer pomoći koja dolazi direktno iz budžeta grada Banjaluka i kojom je obuhvaćeno preko 11.000 porodica. Važno je naglasiti i to da su finansijska sredstva obezbijeđena u veoma teškim uslovima, u periodu korona virusa i to direktnim smanjenjem rashoda i uštedama u budžetu – pojasnio je Radović.

Na ovaj način, kaže zamjenik predsjednika SDS, građanima se šalje jasna poruka da svi političari i sve politike nisu iste, i da promjena vlasti može samo da bude dobit za građane.

Pročitajte još

– Mi iz SDS ćemo insistirati na daljem rasterećenju budžeta svakog domaćinstva i penzionera kroz smanjenje životnih troškova i povećanje plata, ali i na pomoći odgovornim privrednicima kroz njihovo rasterećenje. To će biti sastavni dio našeg ekonomskog programa. Sigurni smo da će gradonačelnik Stanivuković u narednom periodu iznaći sredstva za smanjenje cijene prevoza, ali i za besplatan prevoz, bar za one koji imaju najniža primanja i penzije, kao i za višečlane porodice – poručio je Radović.

On je pozvao Vladu Republike Srpske da slijedi pozitivan primjer grada Banjaluka i da na isti način iz budžeta obezbijedi adekvatnu pomoć svim opštinama kako bi osnovci širom Republike Srpske dobili besplatne udžbenike.

– To je sada građanima mnogo važnije od utrke za projektima koji su veoma skupi, ne doprinose rastu direktnih investicija i otvaranju novih radnih mjesta, a koji često služe samo za promociju vladajuće strukture. SDS će, pored ekonomskog programa, raditi i na demografskom programu koji će obezbijediti ostanak mladih i stručnih ljudi na ovim prostorima – poručio je Radović.

On ističe da jedan od najvažnijih poslova institucija jeste upravo demografska politika i rast standarda uz jednakost pred zakonom i smanjenje korupcije.

– Budžet se mora staviti u službu građana, a ne da bude sredstvo za ostanak na vlasti. Najbolji primjeri za to su Banjaluka i Bijeljine gdje su izabrani gradonačelnici već pokazali da je interes građana na prvom mjestu. Naši nacelnici iz SDS i u drugim sredinama veoma odgovorno obavljaju svoje poslove i sigurni smo da građani prepoznaju odgovornu politiku SDS sa ozbiljnim ljudima – zaključio je Radović.

Podsjećamo da je odlukom gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, Banjaluka postala jedini grad u regionu u kojem osnovci ne plaćaju udžbenike.

– Od 3. do 12. avgusta će škole dobiti udžbenike, a onda će škole podijeliti udžbenike đacima. Ovaj program će obuhvatiti više od 11. 000 učenika – kazao je Stanivuković.

Prihvati notifikacije