Hronika

DOKUMENTI MNOGO OTKRIVAJU  Napadač na Faću bio tjelohranitelj Edina Gačanina Tita

Mustafa Mehičević, koji je pucao na Amira Pašića Faću, 2016. godine bio je tjelohranitelj Edina Gačanina Tita tokom njegovog boravka u Sarajevu, potvrđuju dokumenti.

DOKUMENTI MNOGO OTKRIVAJU  Napadač na Faću bio tjelohranitelj Edina Gačanina Tita
FOTO: CRNA HRONIKA/YOUTUBE/SCREENSHOOT

Riječ je o dokumentima koji su prije nekoliko godina dostavljeni Tužilaštvu KS, a onda i Tužilaštvu BiH.

Mehičević je 2016. godine zajedno sa biznismenom Gordanom Memijom, Ibrom Miladinom, Jasminom Memetijem i Rijadom Dedeićem te pripadnicima FUP-a Draženom Čobovićem, Senadom Kadićem, Adinom Ćatićem, Emirom Druškićem, Dženisom Kadrićem (kasnije napustio FUP) i vođom narkokartela „Tito i Dino“ Edinom Gačaninom iz BiH putovali za Hrvatsku.

On je zajedno s pripadnicima FUP-a osiguravao Gačanina, a imali su osigurane troškove smještaja, plaćene dnevnice te koristili su vozilo koje im je iznajmio Gordan Memija.

Pročitajte još

Podsjećamo, postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu jednomjesečni pritvom Sulejmanu Jasiki i Mustafi Mehičeviću pod sumnjom da su počinili krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljeno nošenje oružja.

Pritvor im je predložen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, opasnosti zbog ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Ročište o određivanju pritvora je održano juče, a Sud još uvijek nije donio odluku.

Amir Pašić Faćo je ranjen u subotu naveče u bašti hotela Evropa te je zadobio teške tjelesne povrede, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu